Gandai: „Apple“ jau testuoja naujus 12,9“ „iPad“ su 2K ir 4K raiškos ekranais  (14)

Palyginti neseniai pasirodę gandai apie tai, kad „Apple“ planuoja išleisti planšetinį kompiuterį „iPad“ su gerokai didesnės įstrižainės ekranais atgijo vėlei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą analitikai jau įvardina konkrečius skaičius. Pirmiausia, spėjama, kad naujieji ekranai turės 2K arba net 4K raišką. Negana to, „Apple“ produkciją gaminanti gamykla „Foxconn“ jau baigia testuoti bandomąjį „iPad“ modelį su tokio dydžio ekranu.

Jeigu tai tiesa, tuomet visai logiškas spėjimas, kad oficialiai 12,9“ įstrižainės „iPad“ bus pristatytas jau 2014 metų balandžio mėnesį. Tiesa, iš pradžių „Apple“ turėtų pristatyti mažesnės raiškos – 2K – planšetinį kompiuterį. Prekyboje toks modelis galėtų atsirasti jau ateinančių metų viduryje, kažkuriame iš vasaros mėnesių.

Tuo tarpu dar didesnės raiškos – 4K(3840 x 2160px) naujojo „iPad“ versija pasirodys metų pabaigoje.

Jeigu šie gandai pasitvirtins, tai bus visiškai nauja „Apple“ strategija žengiant į didžiulio ekrano planšetinių kompiuterių segmentą. Nuo pat 2010-ųjų metų „Apple“ savo „iPad“ kompiuteriuose naudodavo 9,7 colio ekranus. Pirmasis jų pasirodė turintis tik 1024 x 768px raiškos ekraną, tuo tarpu ketvirtos kartos iPad gali pasipuikuoti 1536 x 2048px raiškos Retina ekranu.

Šios kalbos apie naujuosius „iPad“ kompiuterius sukėlė nemažai diskusijų įvairiuose forumuose. Kalbama, jog 12,9 colio dydžio įrenginys jau sunkiai būtų apibūdinamas kaip planšetinis kompiuteris. Šis ekranas labiau tiktų naujos kartos „MacBook Air“ kompiuteriams su lietimui jautriais ekranais. Tačiau tai irgi būtų kažkas naujo „Apple“ filosofijoje – iki šiol kompanija griežtai pasisakydavo prieš nešiojamus kompiuterius su lietimui jautriais ekranais.

Gandai lieka gandais, o kaip bus iš tikrųjų, išvysime jau 2014 metais.

Gandais sotus nebūsi, tad mąstantiems apie dabar rinkoje esančių planšečių įsigijimą, galite peržiūrėti faktinę „Apple iPad“ planšetinių kompiuterių pasiūlą ir lietuviškas kainas.

(3)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: