Prekinių ženklų dvikovos: Microsoft stipresnė nei Apple  (2)

Analitikų kompanijos Forrester Research atlikta apklausa bandyta išsiaiškinti, kokios kompanijos prekinis ženklas yra svarbesnis ir įtakingesnis. Rezultatas buvo kiek netikėtas – respondentai pirmenybę teikė korporacijai Microsoft.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Forrester ekspertai apklausė apie 4500 pilnamečių JAV gyventojų; buvo apimtos keturios pagrindinės pozicijos – pasitikėjimas, įspūdis, patikimumas ir būtinumas. Respondentams reikėjo nuspręsti, kaip šie kriterijai atitinka vieną ar kitą kompaniją.

Buvo pasiūlytas didelių kompanijų sąrašas, įskaitant Apple, Dell, Hewlett-Packard, Microsoft, Samsung, Sony ir keletą kitų (deja, bet Google, Facebook, Oracle šiame sąraše nebuvo). Remiantis apklausos rezultatais, reitingo lydere tapo Microsoft, antroje vietoje liko Apple, o trejetuko gale atsidūrė japonų kompanija Sony.

Forrester analitikai mano, kad tokio rezultato nebūtų buvę galima pasiekti praėjusiais metais, tačiau su savo marketingo strategija „One“ kompanija Microsoft, bandanti savo produktus sujungti į vieningą ekosistemą, smarkiai pagerino savo reputaciją vartotojų akyse.

Ir jei Apple bei Sony pademonstravo aukštus rezultatus tokiose kategorijose, kaip pasitikėjimas, įspūdis ir patikimumas, tai kategorijoje būtinumas su dideliu atotrūkiu pirmavo Microsoft. Žmonės ir toliau nemato deramos Windows ir Office alternatyvos, dėl darbinėje aplinkoje Microsoft išlieka standartu de-facto. Beje, kategorijoje įspūdis kompanija padidino savo reitingus – žmonės į kompaniją daugiau nežiūri kaip į baisų monstrą, dabar ją laiką orientuotą į paprastą vartotoją.

Microsoft pavyko pagerinti savo reputaciją, žvelgiant į demografinį aspektą. Anksčiau kompaniją labiau vertino vyresni nei 33 metų vartotojai. Dabar ji užėmė antrą vietą kategorijose „18-25 m.“ ir „25-33 m.“. Pirmoje kategorijoje pirmauja Samsung, tuo tarpu antroje – Apple.

Tiesa, Forrester ekspertai mano, jog Microsoft čia sustiprėjo ne dėl savo aktyvių veiksmų, o dėl to, kad nusilpo konkurentai. Apple po Steve Jobs mirties neteko savo „magijos“ ir po per paskutinius 18 mėnesių kritikuojama dėl inovacijų trūkumo bei stagnacijos. Kompanija Samsung, nežiūrint savo pozicijų stiprėjimą, nesugebėjo pasakyti vartotojo, ką gi atspindi šis prekinis ženklas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (2)