„Apple“ kuria „kvantinį“ ekraną  (0)

Bendrovė „Apple“ JAV Patentų ir prekių ženklų biurui pateikė patento, kuriame apibūdinamas mobiliesiems įrenginiams skirtas ekranas su jame įterptais vadinamaisiais kvantiniais taškais, paraišką. Tokia technologija, pasak bendrovės atstovų, turėtų žymiai pagerinti spalvų perteikimą „iPhone“ ir „iPad“ ekranuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėtieji kvantiniai taškai yra biologinio viruso dydžio neviršijantys nanokristalai. Jie gali būti gaminami iš įvairių puslaidininkinių medžiagų, pavyzdžiui, kadmio selenido. Nanokristalų dydis turi būti atvirkščiai proporcingas šviesos bangos ilgiui. Taigi, skystųjų kristalų gamybos proceso metu į jį įterpti didesni nanokristalai skleis raudonajai spektro daliai artimesnę šviesą, o mažesni - violetinei. Manipuliuojant kvantinių taškų dydžiu ekranų gamybos proceso metu galima išgauti labai didelio tikslumo įvairiausių atspalvių spalvą.

Įrengus LCD ekrane dichroninį (praleidžiantį tik vieną spektro dalį) filtrą, kuriame yra šie kvantiniai taškai, galima labai tiksliai nustatyti jo spalvų perteikimą, teigiama patento paraiškoje. Tuo tarpu šiuolaikiniuose ekranuose naudojant fosforą ir organinius šviesos diodus (OLED) neįmanoma taip manipuliuoti šviesos bangų ilgiais, kad būtų galima suderinti spalvas.

Pasak bendrovės atstovų, ši naujovė taip pat yra ekologiška ir ekonomiška: ekranų su juose įterptais nanokristalais gamyba ir pigesnė, ir paprastesnė, o gamybos procesas (nenaudojant žalingų medžiagų) mažiau teršia aplinką.

Reikia tikėtis, kad naujos technologijos „Apple“ ekranai leis iš esmės pagerinti spalvų atvaizdavimą, nes jis kol kas nėra pakankamai aukštos kokybės. Neseniai „iPad mini“ ekranas susilaukė žemų bendrovės „DisplayMate Technologies“ ekspertų vertinimų dėl ne tokio kokybiško spalvų atvaizdavimo kaip konkurentų gaminiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(0)
(0)

Komentarai (0)