Kinų stebuklas – ploniausias pasaulyje telefonas be kompromisų (Video)  (2)

Ką jums sako žodis „Gionee“? Būtent – iki parodos „MWC 2014“ jo negirdėjo daugelis Europos žurnalistų. O į Barseloną kompanija atvežė ne šiaip kažkokį telefoną, bet tikrą rekordininką. Pirmiausia, čia pristatytas modelis „Gionee Elife S5.5“ yra ploniausias pasaulyje išmanusis telefonas – tik 5,5 mm storio. Antra, į neįmanomai ploną korpusą kompanija sugebėjo sutalpinti ne tik 5 colių įstrižainės „Full HD“ raiškos „Super AMOLED“ ekraną, bet ir aštuonių branduolių procesorių bei unikalią kamerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojai teigia, kad kurdami telefoną nepripažino jokių kompromisų. Žodžiu, geriau negu manekenė – ir plonutis, ir sočiai prikimštas, ir galingas.

Aštuonių branduolių 1,7 GHz taktinio dažnio procesorius ir „Full HD“ ekranas, aišku, į tokį ploną telefoną telpa, tačiau dažniausiai viskas baigiasi tuo, kad nebelieka vietos baterijai. Tad ligi šiol visi plonučiai telefoniukai taip ir numirdavo kišenėje nesulaukę vakaro. „Gionee“ tvirtina išsprendę šią problemą panaudodami aukščiausio galimo tankio bateriją, kurios talpa po paskutinio atnaujinimo siekia 2450 mAh.

Ne pasaulio stebuklas, tačiau žinant, kad aštuonių branduolių mobilusis procesorius yra taupesnis negu keturių, nuo bado mirties telefoną turėtų išgelbėti.

Lyg viso to nepakaktų, „Gionee“ savo pristatomus telefonus aprūpino unikaliomis vaizdo kameromis. „Elife s5.5“ galinė kamera yra gana įprasta – 13 mln. tšk. raiškos. Užtat priekyje įmontuota 5 mln. tšk. raiškos kamera yra itin plataus kampo. Vėlgi, gamintojas nurodo, kad tai yra pirmoji pasaulyje telefono kamera su 95 laipsnių apžvalga, tad nufotografuoti save su didele draugų kompanija bus paprasčiau negu bet kada.

Kartu su plonuoju „Gionee Elife S5.5“ kompanija parodė ir galingesnį savo flagmaną – „Elife E7“. Tiesa, šis telefonas pristatytas jau gruodį, tad nėra labai naujas. Tiesiog mums nematytas. Ir, beje, taip pat turintis unikalių savybių.

„Elife E7“ buvo įrengta pirmoji pasaulyje 16 mln. tšk. raiškos galinė vaizdo kamera su automatinio fokusavimo galimybe. Priekinė vaizdo kamera taip pat išskirtinės, 8 mln. tšk., raiškos. Aprūpintas galingu 2,5 GHz „Qualcomm Snapdragon 800“ procesoriumi, „Elife E7“ skirtas fotografams-mėgėjams. Todėl jame įdiegta profesionali kameros valdymo galimybė, daugybė fotografijos efektų, net automatinio makiažo funkcija.

Štai tiek ditirambų. O dabar paaiškinsiu, kodėl labai pagalvočiau prieš tokį pirkdamas. Pirmiausia, dailutėlaičiame telefone įdiegta senesnė „Android 4.2“ operacinė sistema neleidžia užmiršti, kad gamino jį nežinomi kinai. Na, o jau spėję apsitrinti apžiūrėto rožinio telefono „Elife S5.5“ dažai šį įspūdį tik patvirtino. Tiesa, iš apačios švietė ne plastikas, o aliuminis, bet juk šito telefono niekas dar nė į kišenę nebuvo įsidėjęs!

Nekokį įspūdį palieka ir keistai neatpažįstamas ikonėlių dizainas. Žiūri, žiūri ir staiga pradedi mąstyti apie didesnio tankio baterijas bei žinomų gamintojų rekomendacijas nekeisti originalių maitinimo elementų pigesniais…

Na, bet parametrai išties stulbinantys ir pareiškė kompanija apie save garsiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(4)
(0)
(0)

Komentarai (2)