Australijos mokslininkai – pakeliui į dirbtinių smegenų kūrimą  (0)

Australijos mokslininkai turėtų išsikelti tikslą per dešimtmetį sukurti pirmąsias pasaulyje bionines smegenis - tokios rekomendacijos pateiktos Australijos mokslininkų ataskaitoje. Australija yra pirmoji šalis, sukūrusi bioninę ausį ir ranką, ir jau turi patirties bioninių žmogaus kūno dalių kūrime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, tolesniam projekto vystymui reikalingas nemažas finansavimas – 250 mln. dolerių dešimčiai metų tarpdisciplininiams projektams tam, kad būtų suprastas žmogaus smegenų veikimo principas.

Australijos mokslininkai yra pirmieji, sukūrę bioninę ausį ir bioninę ranką, primena genetikos profesorius Bobas Williamsas.

„Sekančiuose tyrimuose bus stengiamasi išrasti būdų, kad smegenys kontroliuotų rankos arba kojos judėjimą“, – sakė jis ir spėjo, kad tai bus galima padaryti per ateinantį dešimtmetį.

Sukurti bionines smegenis yra pakankamai sunku, tačiau jas kuriant mokslininkų gauti tyrimų rezultatai  galėtų padėti gydant tokias ligas, kaip šizofrenija, autizmas ar alzhaimeris.

„Galime pagrįstai tikėtis, kad geriau suprasdami smegenų sudėtį ląsteliniu lygiu įgausime supratimą apie tai, kas vyksta metaboliniu lygiu, kuriame ir kyla sutrikimai“, – teigia B.Williamsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (0)