iPhone 6 bus ne tik galingesnis, bet ir brangesnis nei iPhone 5S  (10)

Naujasis išmanusis telefonas iPhone 6 nuo savo pirmtako skirtis ne tik ekrano įstrižaine ir galingesne aparatine įranga, tačiau ir kaina. Apie tai praneša žurnalistai iš leidinio New York Post, remdamiesi kompanijos Pacific Crest analitiko Andy Hargreaves teiginiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikas pareiškė, jog Apple nusprendė ne tik padidinti ekrano įstrižainę, tačiau ir būsimo flagmano kainą. Jo duomenimis, JAV rinkoje iPhone 6 su 16 GB kaupikliu kaina sudarys $299, sudarant kelerių metų sutartį su mobiliojo ryšio operatoriumi.

Savo ruožtu, operatoriaus subsidijuojamos 32 GB ir 64 GB versijos turėtų kainuoti atitinkamai $399 ir $499. Palyginimui: iPhone 5S su 16 GB kaupikliu ir dviejų metų sutartimi dabar galima įsigyti už $199.

Žinoma, šios New York Post išvardintos kainos galioja tik JAV rinkoje, o Europoje skaičiukai jau visai kitokie. Kiek iPhone 6 kainuos Lietuvoje kol kas galima tik spėlioti remdamiesi dabartinių iPhone modelių kainomis - jei įdomu, jas galite peržiūrėti tolesnėse nuorodose: „iPhone 5S“, „iPhone 5C“, „iPhone 5“, „iPhone 4S“ bei „iPhone 4“.

Reikia pažymėti, kad Apple nekeitė savo išmaniųjų telefonų mažmeninės kainos nuo 2008 m., pradedant antros kartos iPhone. Teigiama, kad iPhone 6 kainos pakėlimas tiesiogiai susijęs su ekrano įstrižainės padidėjimu.

Analitikas teigia, kad iPhone 6 kainos pokytis bus praktiškai nepastebimas, kadangi dauguma potencialių Apple išmaniojo telefono pirkėjų – pasiturintys žmonės, kuriuos visų pirma jaudina funkcionalumas, o ne kaina.

Anot prognozių, iPhone 6 su 4,7“ įstrižainės ekranu bus oficialiai pristatytas 2014 m. rugsėjo arba spalio mėnesį. Kartu buvo paneigtas gandas, kad pasirodys Apple planšetofonas, kuris galėjo gauti 5,5“ ar net 5,7“ ekraną.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: