Kūno džiovintuvas: „oro rankšluostis“, kūną nusausinatis per 30 sek. (Video)  (2)

Viena Niujorke (JAV) veikianti bendrovė sukūrė kompaktiškas elektronines svarstykles primenantį viso kūno džiovintuvą, kuris, panašu, daugelio namuose netrukus gali pakeisti kūno rankšluosčius. Kūną jis nusausina per 20-30 sekundžių (pamėginkite per tiek laiko nusišluostyti medžiaginiu rankšluosčiu). Tačiau tai – toli gražu ne vienintelis oro rankšluosčio privalumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginys „Body Dryer“ pučia smarkiai suspausto jonizuoto šilto oro srautą į kūną iš apačios – ant šio įrenginio reikia atsistoti kaip ant svarstyklių. Šiltas oras pučiamas įvairiomis kryptimis. Kaip skelbia gamintojas, šis joninis džiovintuvas spinduliuoja neigiamo krūvio jonus, tad vandens dalelės susiskaido į smulkesnes ir vanduo išgaruoja greičiau. Įrenginys patogus tuo, kad galima reguliuoti pučiamo oro temperatūrą: vėsesnėmis dienomis oro rankšluostis pūstų šilčiau, karštomis vasaros dienomis – vėsiau. „Viso kūno džiovintuvo idėja šovė į galvą suvokus, kad rankšluosčiu neįmanoma visiškai nusausinti kūno – ant kūno visada lieka drėgmės, – savo svetainėje pasakoja įrenginio išradėjai. – Išstudijavome rankų džiovintuvų evoliuciją ir įžvelgėme viso kūno džiovintuvo galimybę.“ Be kita ko, viso kūno džiovintuvą sukūrusios bendrovės atstovai teigia, kad šluostytis vandenį nuo kūno šilto oro gūsiais yra kur kas higieniškiau nei rankšluosčiais, kuriuose lieka bakterijų, negyvos odos ląstelių ir nešvarumų. Rankšluosčius reikia džiovinti, skalbti, lyginti. Oro rankšluostis tiesiog stovi vonios kambaryje ir laukia galimybės maloniais oro prisilietimais paglamonėti iš vonios, dušo ar baseino išlipusios šeimininkės ar šeimininko kūną.

Kol kas „Body Dryer“ koncepcija yra prototipo stadijos, tačiau prietaiso kūrėjai jau balandį planuoja pradėti „IndieGoGo“ kampaniją ir surinkti finansinį pagrindą masinei produkto gamybai. Jei lėšų bus surinkta pakankamai, oro rankšluostis „Body Dryer“ turėtų kainuoti apie 150 svarų (600-700 Lt). Pirmieji užsakovai sėkmės atveju tokį daikčiuką įsigytų už maždaug 300 Lt (75 svarus).

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (2)