Spartinimo gerbėjus Intel užvers naujais procesoriais  (0)

Kompanija Intel publikavo lakonišką prezentaciją, kurioje pasistengė papasakoti apie pastangas atgaivinti asmeninių kompiuterių segmentą. Šiuo atveju iki 2014 m. vidurio bus išleisti Haswell procesoriai, kurie gaus ilgai lauktą patobulintą termo sąsają.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoje Haswell-K serijoje, kuri netgi gavo savo pavadinimą – Devil’s Canyon – tarp kristalo ir dangtelio pasirodys daug efektyvesnė termo sąsaja. Tiesa, ComputerBase.de žurnalistai abejoja, ar atsiras ilgai lauktas kristalo prilitavimas prie šilumą išsklaidančio dangtelio. Haswell Refresh atveju jokių patobulinimų nenusimato. Intel užsiminė ir apie Haswell pamainą – stacionarius procesorius Broadwell su laisvu daugikliu. Be to, kad jie naudos 14 nm technologiją bei gaus Iris Pro grafikos posistemę, gamintojas nieko daugiau nepranešė. Debiuto laikas taip pat neaiškus, tačiau prognozuojama, kad tai įvyks ne anksčiau kaip 2015 m. Su Broadwell procesoriais gamintojas ketina kurti daugiau All-in-One tipo kompiuterių – monoblokų, kadangi tai yra vienas iš nedaugelio rinkos segmentų, demonstruojančių augimą per paskutinius kelerius metus. Procesoriai Haswell-E su LGA 2011-3 lizdu, kuriems reikės motininių plokščių su Intel X99 mikroschemų rinkiniu, pasirodys 2014 m. antroje pusėje. Bus pasiūlyti 8 branduolių modeliai, numatytas DDR4 operatyvios atminties palaikymas.

Ekonomiškiausiu spartinimui tinkančiu procesoriumi taps Pentium modelis su laisvu daugikliu, 2 branduoliais ir kodavimą paspartinančios Quick Sync technologijos palaikymu. Tiesa, tokių modelių tiražas bus ribotas. Jis turės LGA 1150 lizdą, dirbs su 8-os ir 9-os serijos mikroschemų rinkiniais. Procesorius bus išleistas, minint Pentium prekinio ženklo 20 metų jubiliejų.

Jei domina dabartinė procesorių pasiūla, galite peržiūrėti kokie Intel procesoriai yra šiuo metu pardavinėjami Lietuvoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(2)

Komentarai (0)