Daugiausiai gyvybių pasaulyje pasiglemžusios TT trasos ratas Meno saloje (Video)  (1)

Žiedinių motociklų vairuotojams TT žiedas Meno saloje (Isle of Man, Jungtinė Karalystė) – ypatingas išbandymas adrenalinu. Visiems kitiems – šiurpiausios ir pavojingiausios motociklininkų lenktynės pasaulyje. Nieko keisto. Ši trasa yra nusinešusi 240 lenktynininkų gyvybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame keliolikos minučių trukmės vaizdo siužete nufilmuota, kaip lenktynininkas Maiklas Danlopas (Michael Dunlop) įveikia vieną TT trasos ratą ir kaip pavojingai tai atrodo iš lenktynininko perspektyvos – filmavimo kamera įtaisyta ant motociklininko šalmo. Šiose nuo 1907 m. vykstančiose žiedinių motociklų lenktynėse žuvo jau 240 lenktynininkų. Tačiau TT (Tourist Trophy) lenktynės sulaukia didžiulio dėmesio, nes lenktynininkai beprotišką greitį išvysto labai siaurose ir vingiuotose gatvėse, keliuose, keliukuose, kuriuos vietomis juosia akmeninės sienos ir pastatai. Motociklininkai varžosi, kuris iš jų greičiau įveiks vieną trasos ratą. Kasmetinės lenktynės Meno saloje vyks ir šiemet – nuo gegužės 24 d. iki birželio 6 d. "Pasaulyje tokių trasų kaip Meno salos TT trasa nebuvo ir nėra, - tikina unikalių žiedinių lenktynių organizatoriai. – Tai yra pavojingiausia žiedinių motociklų trasa pasaulyje, kurios vieno rato ilgis – daugiau kaip 60 km. Važiuojant ja, susidaro įspūdis, kad tai – nesibaigianti posūkių, kelio nelygumų, tramplinų, akmens sienų ir telegrafo stulpų lydima trasa. Šiurpu ir tai, kad žiūrovai stovi visai šalia trasos: juos nuo kelių šimtų km/val. greičiu skriejančių "britvų" skiria vos keliolika centimetrų." Norint ją išbandyti, būtini neeiliniai motociklo vairavimo sugebėjimai, drąsa ir ypatinga dėmesio koncentracija. Motociklai šiose gatvelėse neretai viršija 320 km/val. greitį. Šis vaizdo siužetas TT trasoje buvo nufilmuotas 2013-aisiais.
"Tai – trečiasis 2013 m. "Monster Energy Supersport" antrojo važiavimo ratas. M. Danlopas, ant kurio šalmo įtaisyta vaizdo kamera, lenktynėse filmavimo metu važiavo antras ir sekė paskui du kitus lenktynininkus (Džoną MakGinesą [John McGuinness] ir Kameroną Donaldą [Cameron Donald]), - skelbia vaizdo siužetą internete išplatinusi "Duke team" komanda. – Išvažiavus iš techninio aptarnavimo zonos, tampa aišku, kad Maiklas (Danlopas) pasiryžęs užimti prizinę vietą ketvirtą kartą per savaitę. Maiklas lekia motociklu Honda CBR600RR ir paveja du minėtus varžovus, kuriuos siauroje trasoje kažkaip reikėtų aplenkti."

Nuo 1907 iki 2009 m. TT trasoje žuvo 240 lenktynininkų. Daugiausiai gyvybių trasa pasiglemžė 1970 m. – tais metais TT trasoje žuvo 6 motociklininkai.


(16)
(0)
(3)

Komentarai (1)