Apie žieminių padangų naudojimą vasarą geriau net negalvoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2014-03-27 00:41
Paaiškink, prie ko čia ABS? Fizikine prasme aš tau galiu garantuoti, jog nuo ploto trintis nepriklauso. Bet neneigiu, kad galbūt su padangomis yra kažkaip kitaip, dėl skirtingų faktorių darančių įtaką.
immortallt 2014-03-27 01:13
Jei padanga sukimba su asfaltu - didėja paviršiaus plotas ir pasipriešinimas. Kai padanga užsikerta ir čiuožia, trintis sumažėja - pailgėja stabdymo kelias. Prie to paties ir ABS - prarandas sukibimas, sumažėja trintis. Ar pagal tave stabdo kažkas kita nei trintis?
gagu 2014-03-27 02:32
Greičiausiai čia lėmė tas dalyks, kad arba siauresnė padanga buvo pripūsta mažiau nei turėtų būt, arba platesnė - pripūsta per daug, kaip turėtų pagal apkrovą. Aš beveik įsitikinęs, kad jei uždėsi platesnes padangas nei gamintojas rekomenduoja, tada reikės naudot mažesnį slėgi nei rekomenduoja gamintojas. Yra toks dalyks, kad kuo labiau pripūsi padanga tuo mažiau kuro valgys (bet tada padanga blogai dyla ir slidsne pasidaro). Taigi greičiausiai gavos, kad siauros savotiškai atitiko minkštai pripūstas, o plačios kietai pripūstas. Taigi, manau keičiant padangos plotį, reiktų perskaičiuot ir padangos slėgį. Dar manau galėjo dasidėt, nes tos universalios jaučiu buvo grubesnės (labiau priešinosi riedėjimui) ir guma minkstesnė (didesnė trintis, labiau kaito).
bahuriux 2014-03-30 18:06
Tos universalios jau buvo senos ir labai sukietejusios, netgi kietesnes uz vasarines, o vasarines buvo ekstra minksto misinio, jei lyginti su kitu gamintoju vasarinem. Kas keisciausiai ant sauso asfalto vasara posukiuose as pasiekdavau tokias perkrovas, kad mano keleiviams budavo sokas, kad isvis pas street legal auto gali buti toks sukibimas su 205 padangom. O su universaliom 175 vaziuoju kaip pensininkas, nes jos kasasi, posukiuose nelaiko, sustoja prasciau. Jos jau sudilo dabar uzdetos 205 devetos, tai jos prasciau sukimba ant sauso, bet geriau ant slapio asfalto. Del priputimo tai rekomenduoja 175 2.2-2.1 bar, o 205 2,6-2.4 bar. Praktika man labai aiskiai parode kokiu reikia padangu kokiam sezonui ir kokio kietumo jos turi buti.
gagu 2014-03-31 03:42
Na čia mane stebina, logika man nesueina Įdomu, kur radai tas rekomendacijas? Gal pavyks atsekt galus kodėl taip yra. Jei slėgius naudojai pagal tas rekomendacijas, tai ir paaišna, kodėl su plačiom vasarinėm mažiau kuro naudojai, mat jos buvo kiečiau pripūstos, ir dar tą kietumą sustiprino nes buvo platesnės.