Rusija kariniam biudžetui skirs 5 proc. BVP – netgi daugiau už JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2014-04-07 12:41
cia visiem kurie jau i kelnes deda. https://www.google.ch/publicdata/explor ... &ind=false
O_O 2014-04-07 12:51
Kaip patogu, uždėjai 'sekretno' ir darai ką nori.
Simkus 2014-04-07 15:03
Rusijoj su tapačia suma pinigų galima nuveikti daug daugiau. labai sunku lygint išlaidas. ir dar aišku, kad Kryme bus tik geriausi kariai su gera ginkluote, juk iš anksto buvo aišku, kad pasaulinė medija viską parodys, o Rusai tuo pasinaudojo, dabar jų kariuominė turi gerą(ar geresnį) įvaizdį
immortallt 2014-04-07 15:27
Simkus, jo, lyginti tikrai negalima. Kur JAV su dronų armija, o kur Rusija, su puse biudžeto išvaikščiojančio velniai žino kur. Tiesa, kas iš to Rusijos 5% nuo BVP, jei nuo JAV atsilieka 8 kartais: 2 trilijonai US$ prieš 16 trilijonų US$.
Iko 2014-04-07 15:38
Siaip is lempos nieks tokiu duomenu neraso kuriuos butu sunku lyginti. Kai skaiciuojami tokie dalykai visada yra imamas GDP (PPP) purchasing power parity. Tokiu budu paskaiciuojamos karines islaidos imant rublio purchasing power ir gaunami pakankamai tikslus duomenys lyginimui. Sakyciau, kad su tokia infrastruktura Amerika kaip tik gali nuveikti daug daugiau negu Rusija.
modis 2014-04-07 16:43
Numaus paskutines kelnes savo gyventojams, o vis tiek nieko neaplenks. Tik aišku mums tai toks kaimynas ne į gerą. Neturime jokių šansų su jais lygintis.
sabotan 2014-04-07 16:59
Socis geriausias to pvz . Gal maziau bus girtu rusu su tankais
Tarawa 2014-04-07 17:35
Haha galės Rusai badu mirti bet užtat armijai skirs daug lėšų...Idiokracy galiu tik pasakyti. Geriau skirtu ekonomikai ir šalies žmonėms. Ai ten tokie senoliai (kaip pvz mano tėvas sako: Ble Rusas nieko blogo su Ukraina nepadarė. Tik atsiėmė kas jiems ir priklausė). Kai tuo tarpu jaunimas sako: šalys kuriuose vis dar yra komunistinis valdymas turėtų būti pakeistas. Nes patys pažiūrėkit,kur komunistinis valdymas ten problemos. PVZ: Šiaurės Korėja, Rusija. Na Kinija tik rami pakolkas.
007 2014-04-07 17:36
Neaplenks pinigais, technologijom, karine technika. Bet užtat parodys galią, padidins įtaką vienam kitam regione. Kol rusai bus užglušinti savo "šviesia" žiniasklaida, tol visi palaikys lyderį ir jo chebrą. O tie susikraus miliardus ir galų gale vakarai liks kalti dėl įvairių Rusijos krizių, kurių dar neabejoju, bus. Po to ateis kita chebra krautis pingų ir vėl tas pats per tą patį.
Shanti 2014-04-07 21:10
Rusija ima sparciai panaseti i Siaures Koreja
Arns 2014-04-07 21:20
Nė iš tolo, ten viskas pajungta vien armijai, ir gal virš 30% BVP skiriama kariuomenei. O kad Rusija skiria daugiau pinigų visai suprantama, po TSRS žlugimo, beveik 20 metų drožė techniką, kuri ne tik moraliai suseno, bet ir neretai tiesiog išnaudojo visus resursus. tad kol kas toli gražu ne ginkluojasi, o greičiau nusiginkluoja, neretai vietoj nurašomų dešimties, pakeičiama vienu ar dviem vienetais naujų ginklų.
vazzy 2014-04-07 21:35
rusijai reiktu kaip tik pradet investuot kaskur kitur, jau ir taip jiem pavojaus varpai skamba, kai visa ES pradejo sneket apie energetine nepriklausomybe nuo rusijos, kas reikstu mazesni biudzeta rusijai, o is kur gaut trukstama dali ?
kiesza 2014-04-07 21:53
jie ir investuoja, ir tai daro geriau, nei bet kas kitas pasaulyje. Investicija į naujas teritorijas. nematau kliučių kodėl jiems neinvestavus ir į rytų Ukrainą. Vakarai blogai elgiasi, kad tik pirštu grūmoja..
immortallt 2014-04-07 22:50
Rusijos teritorija ir taip didžiausia pasaulyje. Kaip jai sekasi? Rytų Ukraina ir resursų mažai turi, tai naudos ekonominės mažai, tik burnų daugiau. O kai pinigus pravalgo ir kitus sukiša į armiją, tai kaip galima tikėtis ekonomiką pakelti?
lucy 2014-04-07 23:16
O dabar pagalvokit iš rusų pusės, Ukraina pereina į Europą, o USA Kryme vietoje buvusios Rusijos karinės bazės pastato USA bazę "prieš Iraną" kaip kad nesenai Europoje geografiškai labai "arti" Irano pastatė. Nebuvo jiems kito pasirinkimo tai ir pasiėmė Krymą pernelyg svarbi strateginė zona atiduoti. Toks jausmas, kad čia visiems komentatoriams JAV makaronai ant ausų. Tuoj ir "teroristai" Rusijoje užsiveis "numuš" kokį bokštą JAV ir bus prietekstas užpult Rusiją. Aišku taip nebus Rusijos taip lengvai kaip Irako nepaimtų ir JAV toks karas nebūtų naudingas, bet pagal makaroninių straipsnių kiekį iš vakarų visko ateityje gali būti. Man labai keista visi žiūri į Rusiją su panieka, bet į JAV, kuri susigalvoja visokius pretekstus kitoms šalims užpulti visi sveikina, "o nugalėjo terorizmą!", "sutrukdė pasigaminti atominį ginklą!..." turi būti absoliučiai kiauras tokiom nesąmonėm patikėt. Nei viena šalis nėra gera, nei Rusija ir juo labiau JAV. Visi žiūri, kad jiems patiems būtų gerai.
immortallt 2014-04-07 23:28
lucy, praleidi vieną esminį skirtumą, JAV teritorijos neprijungia ir valdžią atiduoda vieitnei, neriliginei valdžiai. Ir vienas skirtumas - JAV puolė ir nuvertė tuos diktatorius, kurie tūkstančiai žudė savo žmones. O paskutiniai įvykiai Ukrainoje parodė, kad Lukašenka irgi toks - liepia šaudyti į savo piliečius bei jėgos struktūras, kad tik galėtų valdžią išlaikyti. Putinas pats kaltas, kad nemoka draugauti su savo kaimynėmis, o šiaip tai ne apie strateginius dalykus kalba, o apie SSRS atkūrimą. Šiaip bus geras pretekstas reikalauti kompensacijų iš Rusijos, nes dabar kaip ir prisiėmė, kad Rusija yra viso to kaltininkas.
gagu 2014-04-07 23:51
Įtariu, kad čia dar vienas naujas Putlerio samdinys. Pastaruoju metu jų daugėja. Nuėjus pažvelgt į kokį Delfi komentarus, tai ten atrodo, kad ten užsiveisė visa armija tokių Dar visa laimė čia jų nedaug, reik manyt susirinkę išmintingesni žmonės atveria tokius
Arns 2014-04-07 23:56
immortallt'iuk, dar nepabodo kaip žirnius bert išminties perlus? Eilinį kartą pasikartosiu, prašom bent kiek realių faktų, o ne "pats sumasčiau ir nusprendžiau" išmesti ir dėt į krūmus, nes jei jau lendat į tokias temas, bent minimalių žinių reikėtu turėti.
Splius 2014-04-07 23:57

lucy 2014-04-08 00:00
Dėl to, kad naujas accountas? Tiesiog turėjau padėti savo 2 centus. Nebegalėjau skaityti skiedalų nieko į tai neatsakydamas, žinau kad niekas nuo to nepasikeis, bet ant širdies geriau pasidarė... , o technologijas praverčiu senai, kai dar buvo rašoma apie technologijas. Ne visi masto vienodai, kiti mato ir kitą medalio pusę , o jei visi mastytų vienodai būtų neįdomu gyvent. + niekur neparašiau pievų. Karas su Iraku ir Iranu žymiai didesnis blogis iš JAV, nei Krymo aneksija iš Rusijos, man tiesiog nepatinka varymas į vienus vartus.