Google Glass padėjo gydytojui išgelbėti pacientui gyvybę (Video)  (2)

Google Glass galima naudoti ne tik tam, kad būtų galima gauti pranešimus ir filmuoti viską, kas dedasi aplinkui. Pasirodo, kad su šiais akiniais galima išgelbėti ir gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys The Boston Globe praneša, kad gydytojas Steven Horng atliko paciento smegenų operaciją ir, naudodamas Google Glass, sugebėjo sustabdyti kraujavimą, per akinių ekraną stebėdamas žmogaus ligos istoriją, kurioje surado itin svarbios informacijos. Paaiškėjo, kad įprastiems preparatams, kurie spartina kraujo krešėjimą, pacientas buvo alergiškas.

Praėjusią savaitę kompanija Google paskelbė apie iniciatyvą, kuri leis pademonstruoti, kokiu būdu specialistai galės išnaudoti kompanijos akinių privalumus savo darbo vietose. Visa tai daroma tam, kad Glass galėtų sudominti kuo daugiau trečių šalių kūrėjų. Dabar interneto gigantas siunčia akinius įvairioms įstaigoms, tame tarpe ir gydymo.

Duodamas interviu, gydytojas Steven Horng teigė, kad Glass leidžia jam daugiau laiko skirti pacientams ir mažiau gaišti laiko su dokumentais. „Vietoj to, kad bėgčiau tikrinti pacientų ligų istoriją, aš galiu gauti reikiamą informaciją, nepalikdamas paciento, nepertraukdamas pokalbio, nepalikdamas palatos“, – teigė jis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: