Tuščios laikmenos mokestis neleidžia daryti kopijų iš nelegalių šaltinių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-04-14 10:06
Tokiu atveju tuščios laikmenos mokestis yra plesikavimo ir reketo budas naudojamas pries vakaru pasaulio gyventojus. Visakas labai paprasta yra mokestis reiskia piratauti galima legaliai, nera mokescio piratuti negalima, kas cia neaisku as nesuprantu. Turbut su protu susipyke tie istatymu leidejai, kad logika jiems nereikalinga priimant tokius istatymus. O del to kad as nusipirkes legalu kompakta, ir noredamas ji klausytis per kompa, telefona ar ausinuka turiu dar uz tai primoketi, tai persisvieskit galvas megztuko pakalikai su tokiais istatymais. PS. Ar megztukas pasodintas uz narkotiku platinima? Kiek zinau uz tai labai grieztos bausmes buna.
bullka 2014-04-14 10:23
Esu didis legalumo šalininkas. Tačiau tas tuščios laikmenos mokestis - glumina. Ar yra tuščio puodo mokestis, kurio dalis nueitų Beatai ar Oliveriui?
Arthuras 2014-04-14 10:42
Visiški absurdai...
aurimokas 2014-04-14 11:37
Siūlau dar įvesti tuščios padangos mokestį, kad perkant padangą iškart sumokėtum už galimą oro teršimą į padangą pučiant orą. Nes juk gali būti kad tu tas padangas pūsi ne rankine/kojine pompa, o važiuosi į degalinę (deginsi degalus - terši aplinką), o degalinėje pūsi orą ten naudodamas kompresorių, kuris pajungtas į elektros tinklą (naudoja elektrą, reikia elektrinėje sukti turbinas, į aplinką elektrinė išmeta kenksmingas medžiagas - teršia orą). Siūlau kiekvieną padangą apmokestinti naudojant formulę: (pH/pW)*pR kur: pH - paangos aukštis pW - padangos plotis pR - padangos dydis, nes kuo didesnė ir platesnė padanga, juk tuo daugiau oro į ją pripūsi noredamas pasiekti tą patį slėgį. O jeigu be sarkazmo, tai tas laikmenos mokestis yra toks pats debiliškas kaip mano ką tik pasiūlytas mokestis.
ra2 2014-04-14 11:48
- Manau civilizuotas sprendimas būtų mokesčio rinkimas už panaudojimą ir mokesčio nebuvimas už turėjimą stalčiuje ar garaže. p.s. .. kitaip tariant, jei tu padarei komerciją, privalai nurodyti visus panaudotus produktus, jei nieko nepadarei (nedirbi, neplatini), tai koks skirtumas kiek kopijų turi? Kontroliuoti veiklą yra labai paprasta, labai efektyvu ir labai protinga. Tuo tarpu gaudyti mėgėjus daryti atsargines kopijas ir dar mokestį plėšti yra visiškai d'Biliška. :(
kionig 2014-04-14 12:03
Čia tas pats, kas būtų imti mokestį už tuščią A4 arba bet kokio dydžio lapą, nes į jį galima nukopijuoti bet kokius knygos tekstus naudojant kopijuoklį. Galima lygiai taip pat nurašyti ranka iš autorinių teisių saugomų kūrinių, žodžiu, tuščias lapas yra analogija tuščiai laikmenai ir imti už jį mokestį - apiplėšimas vidury baltos dienos. Linksma toj Lietuvoj
Eidumukas 2014-04-14 12:19
Na, už tą tuščią lapą jau imamas mokestis, pvz., jei kada esi kopijavęs knygą ar net savo delną bibliotekoje, tai susimokėjai autorių teisių organizacijai. Linksma ne tik Lietuvoje, o visoje Europoje.
ra2 2014-04-14 12:27
- Ne "visoje Europoje", o visame pasaulyje. p.s. .. krizę ėmė spręsti kažkokie absoliutūs bemoksliai, jie ją žiauriai pagilino ir tebegilina. :(
Shanti 2014-04-14 12:42
Zodzio laisves mokestis. Nemokamos laisves nebuna.
Shinigami 2014-04-14 13:06
Nieko naujo, tokių debilišku įstatymų yra daug. Ir paskui galvoji, su kuria kūno dalimi galvojo įstatimą priimantis asmuo?