Šešiaratė autopija: išradėjas 4-metės dukros kelionei aplink pasaulį sukūrė milijonus kainavusį kemperį "KiraVan"  (0)

Tai – precedentų neturintis tolimųjų iškylų automobilis visoje planetoje. 61-erių išradėjas iš Kalifornijos Branas Ferrenas jį sukūrė savo keturmetei dukrelei Kirai, su kuria leisis į kelionę aplink pasaulį. Mergytei tokiame visureigiame kemperyje nuobodžiauti tikrai nebus kada.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"KiraVan" – didžiulis savadarbis bekelei skirtas sunkvežimis-kemperis, galintis pravažiuoti praktiškai bet kur pasaulyje. Šioje transporto priemonėje įrengta viskas: nuo viskuo aprūpinto darbo kambario, virtuvės ir miegamojo iki pavėsinės ant stogo Kirai.

B. Ferrenas yra kompanijos "Applied Minds" vienas iš įkūrėjų ir kūrybos padalinio direktorius. Tai – pasaulyje garsi ir pripažinta technologijų ir dizaino firma, kurios paslaugomis naudojasi tokie pramonės gigantai kaip General Motors, Intel. Taip pat ir JAV karinės oro pajėgos.

Kurdamas šį pramogų sunkvežimį, inžinierius su inžinieriais iš įvairiausių pasaulio šalių konsultavosi ketverius metus. Ir žodis tapo kūnu: galingu šešiaračiu monstru, kuris gali mauroti tiek "Keliu į Pragarą" vadinama Lenos automagistrale Sibire, tiek balansuoti "Mirties kelio" Bolivijoje skardžiais. Kevlaru sutvirtintos padangos nebodamos briaunų gali riedėti aštriausiais uolų laukais.

Be degalų atsargų papildymo "KiraVan" galės nuvažiuoti iki 3,2 tūkst. km. Ypatinga pakabos sistema visureigiui leis riedėti net ir 45 laipsnių statumo šlaitais. Automobilyje įrengti ir specialūs vibravimą slopinantys krėslai. Tokia tvirtove galima važiuoti ir didmiesčių gatvėmis: vairavimo kabinoje įrengti ne tik specialūs krėslai, bet ir bepiločių skraidyklių pilotavimo sistema: ja valdomus miniatiūrinius orlaivius galima išsiųsti į spūsčių žvalgybą.

Nors šios transporto priemonės kėbulas – daugiau nei įspūdingas, dar įspūdingesnė yra jos "puspriekabė". 10 metrų ilgio ir daugiau nei 3 metrų aukščio antroji kemperio pusė įrengta prabangiau nei daugelis gyvenamųjų būstų.
(27)
(0)
(4)

Komentarai (0)