Lenkas sugebėjo sukurti „McLaren F1“ kopiją už juokingą pinigų sumą (Video)  (7)

„Top Gear“ automobilių laidos gerbėjas iš Lenkijos Jacekas Mazuras pastaruosius aštuonerius metus didžiąją dalį laisvalaikio praleido garaže. Mechaniko darbas – legendinio superautomobilio „McLaren F1“ kopija, pagaminta sunaudojant 32 tūkst. JAV dolerių (80 tūkst. Lt). Tai maždaug 25 kartus mažiau nei vertas tikras „McLaren F1“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pamatęs „McLaren F1“ ja susižavėjau. Tai toks puikus automobilis, kad vos jį išvydęs, užsinorėjau pagaminti tokį pat“, – pagrindinį motyvą aštuonių metų darbui įvardijo J. Mazuras.

Kodėl jis net nesvarstė galimybės įsigyti tikrą F1, suprasti nesunku. Tokių automobilių 1992-1998 metais buvo pagaminta 106 ir jie yra velniškai brangūs. Pastarąjį kartą „McLaren F1“ buvo parduotas klasikinių automobilių aukcione praėjusį rugpjūtį už 8,38 mln. dolerių – apie 21 milijoną litų.

Nepaisant to, kopija turi BMW gamintą V12 variklį – tiesa, ne tokį patį, koks buvo montuojamas į originalius „McLaren F1“.

Mechanikas pasakojo, kad tai – ne vienintelis jo rankų darbo automobilis. Per pastaruosius 20 metų jis yra sukūręs tokių automobilių kaip „Lamborghini Countach“ ar „Porsche 911“ kopijas.

J. Mazuras teigia esąs patenkintas aplinkinių žmonių reakcija – visi praeiviai klausinėja, kas tai per automobilis ir jį fotografuoja. „Tai patvirtina, kad sukūriau tikrai gerą automobilį“, – sako auksarankis lenkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(3)

Komentarai (7)