Sukurtas interneto tamsiosios pusės Google analogas: ginklų ir narkotikų paieškos sistema  (3)

Interneto tamsioji pusė, prieinama tik per anonimiškumą garantuojantį tinklą Tor, primena ankstyvąsias Pasaulio Voratinklio dienas, taip pat ir tai, kaip sunku buvo jame susigaudyti. Dauguma vartotojų naudojasi viena nuoroda po kitos, ieškomi puslapių sąrašai, taip pat įvedami sudėtingi adresai į atitinkamą naršyklės laukelį. Puslapiai dažnai keičia savo adresus, taip siekiant užtikrinti saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš esmės, taip vadinamas „DarkNet“ reikalingas tam, kad būtų galima užsisakyti nelegalių dalykų. Neseniai nežinomas autorius (ar jų grupė) sukūrė paieškos tarnybą Grams, kuris indeksuoja aštuonias didžiausias „juodąsias“ rinkas, tokias kaip Silk Road, praneša puslapis Wired.

Puslapis šiuo metu prieinamas adresu http://grams7enufi7jmdl.onion, jį galima pasiekti tik per tinklą Tor. Sistema pateikia populiariausių užklausų rezultatus. Vartotojai gali apriboti paiešką konkrečiais puslapiais, filtruoti pagal kainą ir pasiūlymo patalpinimą datą. Kartu galima matyti aktualų bitkoino kursą, kuris atnaujinamas kas penkias minutes.

Grams iš dalies panašus į Google Search – jis beveik tiksliai kopijuoja jo išvaizdą. Čia netgi galima rasti mygtuką „Man sekasi!”, kuris sukuria atsitiktinę užklausą. Kūrėjai ketina gauti pajamų iš klientų, kurie norės, kad jų prekės/paslaugos paieškos sistemoje būtų kuo aukščiau.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(1)
(1)

Komentarai (3)