Naujos kartos keleivinės vietos leis pajusti tikrą skrydžių malonumą  (7)

Pagaliau dažnai ekonomine klase skraidančių keleivių maldos išgirstos! Mokslininkai pristatė naujos kartos sėdimas vietas (COS), artimas namų aplinkai, kurias tikimasi pritaikyti standartiniuose „Airbus A380“ lėktuvuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos dizaino studento Jan Meissner suprojektuotos keleivių sėdėjimo erdvės pasižymi viskuo: nuo reguliuojamų išmaniųjų sėdynių iki didžiulių ekranų, kuriais tiesiogiai transliuojamas išorinės, lėktuvą supančios, aplinkos vaizdas. Monitorius tarnauja ir kaip liečiamas ekranas, beje, gali būti pačių keleivių kontroliuojamas judesio daviklių pagalba. Pusiau permatomos plokštės užtikrina privatumą, tačiau panorėjus galima sujungti kelis ekranus į vieną ir stebėti didelį panoraminį vaizdą, atsiveriantį už orlaivio ribų, o taip pat su savo kelionės kompanionais žaisti interaktyvius žaidimus.

Sėdynių formą galima pakeisti vienu mygtuko paspaudimu ir kiekvienas žmogus jas susireguliuotų pagal savo individualius poreikius. O keliaujanti pora ar šeima gali lengvai susikurti sau vieną didelę bendrą sėdynę bei daugiau erdvės, kurioje jaustųsi lyg namie.

COS orlaivių keleivių sėdimų vietų sistema gimė ne iškart. Projekto autoriai išbandė daugelį variantų, prieš sukuriant dažnai keliaujančio žmogaus poreikius geriausiai atitinkančią koncepciją. Tačiau aišku viena: jos įgyvendinimas visiems laikams pakeistų požiūrį į skrydžius lėktuvais.

(12)
(0)
(0)

Komentarai (7)