"Bridgestone" pristatė II-os kartos beores padangas (Video)  (8)

Neseniai kompanija "Bridgestone" vienoje iš automobilių parodų pristatė naujas II-os kartos beores padangas "Air Free Concept Tyre".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstesnė beorė padanga buvo patobulinta taip, kad dabar tokiomis padangomis gali avėti sunkesni automobiliai. Patobulintos ir riedėjimo charakteristikos, o pačios padangos tapo kur kas ekologiškesnės.

Automobilio svorį laiko stipinų konstrukcija: jis svorį paskirsto po visą vidinį padangos paviršių. Jei I-os kartos beorių padangų bandymuose 100 kg sverianti transporto priemonė galėjo judėti maksimaliu 6 km/val. greičiu, tai II-os kartos padangos sudaro sąlygas 410 kg sveriančiai transporto priemonei įsibėgėti jau iki 60 km/val.

Kadangi padangos konstrukcijoje nenumatytas jos pripildymas oru, eliminuojama padangos pradūrimo galimybė.

Stipinai gaminami iš termoplastinės gumos, o padangos protektorius – irgi iš tos pačios medžiagos ir kaučiuko. Kitaip tariant, sudedamosios šių padangų dalys tinka antrinių žaliavų perdirbimui.

Be to, II-os kartos beorės padangos išsiskiria ir ypač geromis riedėjimo charakteristikomis, o tai žada gerokai mažesnes degalų sąnaudas ir mažesnes anglies dvideginio emisijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(2)

Komentarai (8)