NATO prabilo viešai: Rusija išdavė partnerystę ir virto priešu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-05-05 02:02
Antram pasauliniui visos pusės ruošėsi iš anksto.
Mast3R 2014-05-05 03:26
Ne visai taip, buvo kiek kitos priežastys (hint: SSSR), pasidomėk. Abu sprogdinimai apskritai buvo ne itin reikšmingi, tad atsirado poreikis juos racionalizuot "lemtingu posūkiu"
vanduo4 2014-05-05 05:27
Na PLikas gerai varai Maladiets. Deja, prorusiskiems mastytojams to nesuprasti. Jie betkokiomis priemonemis bando pateisinti Rusijos invazija y Ukraina. Tikriausiai todel, kad jie ziuri tik rusiska televizija, kurioje iskreipiami faktai, o tai rusams trukdo susidaryti teisinga nuomone apie situacija. Faktai: 1. skalunines dujos netgi atveztos is JAV bus daug pigesnes nei Rusiskos; 2. jeigu Rusija nebutu tokia priesiska, niekas ne negalvotu apie duju ir naftos alternatyvas; 3. JAV karas su Rusija nenaudingas - Rusija pralaimi ekonomiskai ir taip. Ir kuo ilgiau si situacija uzsites, tuo silpnesne bus Rusija, kadangi Rusija ekonomiskai ir technologiskai vis labiau atsilieka, o buve Rusijos partneriai pereina y Vakaru diegiama Demokratine sistema. Perejimas vyksta SAVO NORU. Deja partneryste su Rusija buvo prievartine!.
vanduo4 2014-05-05 05:44
Manau tu cia cia kai ka maisai: 1. Ne Rusisku duju savikaina bus didesne, kadangi tam nera tinkamos infrastrukturos. DUju kaina pakels butent transportavimas, saugojimas ir pan. Bet taip atsitiktu, jeigi staiga reiktu atsisakyti Rusisku duju. Laikui begant kaina turetu kristi; 2. Nenuvertink dezinformacijos motyvo. Lietuvoje viesai apie daug ka kalba viena, bet daro kita. Pvz.: Atomines statyba Lietuvoje. Panasu, kad niekas net nesiruose jos statyti, taciau deka propagandos, pradejo statyti Kaliningrado sr. ir jau sustabde, Balatarusijoje lygtais dar stato. Apskritai politikoje dabar tiek painiavos, kad sunku susigaudyti ka sako rimtai, o ka ne. 3. tu skaitai blogus informacijos saltinius. Ten daugiau pletku sklaida, o ne ziniasklaida.
vanduo4 2014-05-05 05:49
Dar neuzdare ne vienos AE. Viskas tik planuose. Ju uzdarymas butu zalingas, ladangi bent kol kas Vokietija neturi kitokios alternatyvos AE energijai.
immortallt 2014-05-05 15:10
Europos komisaro yra pastraipa: Siimas Kallas, Europos Komisijos viceprezidentas atsakingas už Transporto, taip pat ekonomikos ir pinigų bei euro politikos sritį, pristatydamas prognozę ir atsakydamas į žurnalistų klausimus pabrėžė, kad krizė Ukrainoje turi rimtų pasekmių Rusijos ekonomikai, kurios 51% biudžeto pajamų pasiekia iš naftos ir dujų eksporto. Jeigu augant geopolitinei įtampai būtų nutrauktas dujų ir naftos tiekimas, tai, pasak jo, akivaizdu, kad tai turėtų rimtų pasekmių pirmiausiai pačiai Rusijai. Siimas Kallasas, Europos Komisijos viceprezidentas ir Europos transporto komisaras. Nuotrauka: Juditos Grigelytės („Verslo žinios“) "Rusija jau dabar recesijoje. Taip pat stebime didelį kapitalo atsitraukimą iš Rusijos. Rublis nuo 2013 m. spalio krito 15%. Kai kapitalas bėga, be abejo reikia galvoti, kaip jį sulaikyti", – sakė p. Kallas. Rusijos centrinis bankas neseniai padidino bazinę palūkanų normą, taip siekdamas išlaikyti kapitalą šalyje. Ponas Kallas pripažino, kad Rusija turi didelius užsienio valiutos rezervus, tačiau vidutinės trukmės periodu jie gali išsekti, jei ekonominė padėtis šalyje nesikeis. "Karas visada daug kainuoja", – sakė p. Kallas. Plačiau: http://vz.lt/article/2014/5/5/ek-isskyr ... z30qI8LMgk
Vytax 2014-05-05 17:13
Man taip atrodo, kad Putinui vis dėlto teks sugrįžti prie planinės ekonomikos.