Revolverių gamyba 3D spausdintuvu atvedė į kalėjimą (Video)  (4)

Anksčiau vien tik teorinė šaunamųjų ginklų gamybos 3D spausdintuvais idėja vis labiau virsta praktika, ir ne tik technologine, bet ir baudžiamąja. Svetainė „3DPrint.com“ pranešė, kad Japonijoje už šaunamųjų ginklų gamybą 3D spausdintuvu suimtas 27 metų vyras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, Kavasakio miesto gyventojas Yoshitomo Imura, parsisiuntęs iš vienos užsienietiškos interneto svetainės savadarbių revolverių gamybos 3D modelius, pasigamino 5 revolverius, iš kurių 2, pasak policijos, galėjo šaudyti tikrais šoviniais ir buvo pavojingi gyvybei. Japonijoje neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais yra griežtai baudžiamas.

Nors Yoshitomo Imura pagarsėjo kaip pirmasis už savadarbių ginklų gaminimą 3D spausdinimo būdu suimtas Japonijos pilietis, niekas nežino, ar šalyje nėra daugiau taip ginklus gaminančių žmonių, juolab kad 3D spausdintuvai ir ginklų 3D brėžiniai yra visai prieinami. Pavyzdžiui, pats Yoshitomo Imura 3D spausdintuvą nusipirko internetu už 60 000 jenų (apie 589 JAV dol.).

Vyras tvirtina nežinojęs, kad daro nusikaltimą 3D spausdintuvu spausdindamas ginklus. Beje, jis buvo areštuotas ir išvežtas į kalėjimą nepaisant to, kad per kratą jo namuose nebuvo rasta tikrų šovinių. Policija Yoshitomo Imura pėdsakus aptiko internete, kur jis dalijosi savadarbių ginklų gaminimosi namų sąlygomis patirtimi.

Pranešama, kad jis spausdino revolverio tipo šaunamuosius ginklus su 6 šovinių būgnais. Iš kokios rūšies plastiko jie buvo gaminami, nepranešama. Tačiau jau žinoma, kad 3D spausdinimo būdu pagamintuose revolveriuose buvo naudojamos ir metalinės detalės, tarp jų daužiklis, gaiduko ašis, varžtai ir kt. Jos buvo įsigytos atskirai.

Yoshitomo Imura internete buvo paskelbęs vaizdo siužetą apie savo revolverių bandymą. Jame teigiama, kad bandymai buvo vykdomi naudojant tuščius šovinius.

Kokia bausmė gresia policijos areštuotam vyrui, kol kas neskelbiama. Egzistuoja didelė tikimybė, kad tokių 3D spausdintuvais gaminamų ginklų entuziastų Japonijoje yra ir daugiau, bet jie stengiasi likti šešėlyje baimindamiesi baudžiamojo persekiojimo.

Pirmą kartą galimybė pasigaminti šaunamąjį ginklą buitiniu 3D spausdintuvu buvo pademonstruota 2013 m. Amerikietis Cody Wilsonas „Youtube“ portale paskelbė savo pasigaminto pistoleto, pavadinto „Liberator“, bandymų vaizdo įrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(8)
(6)

Komentarai (4)