Google Glass vėl gali įsigyti bet kuris norintis, tačiau kaina „kandžiojasi“  (16)

Neseniai vos vieną parą vykęs išmaniųjų akinių Google Glass išpardavimas įtikino interneto gigantą, kad reikia keisti šio produkto platinimo sąlygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google tinklaraštyje pranešama, kad nuo šiol bet kuris JAV gyventojas galės įsigyti Google Glass už $1500 be jokių papildomų sąlygų. Kartu užsimenama apie ketinimą išleisti ir pigesnį Glass modelį, tačiau apie konkrečias datas nekalbama.

Reikia pažymėti, kad kompanijos IHS specialistai antrą kartą pabandė įvertinti Google Glass savikainą. Šį kartą gauta suma sudaro $152,47. Tai yra daugiau, nei konkurentų įvardinti $80, tačiau net ir tai yra beveik 10 proc. visos sumos, kuri dabar prašoma iš amerikiečių.

Įdomu tai, kad pagrindiniu Google Glass komponentų tiekėju yra Texas Instruments – jos produkcija sudaro apie 29% savikainos, tačiau komponentai naudoja ne pačias naujausias technologijas – progresyvesni komponentai galėtų padidinti baterijos darbo laiką, o kartu sumažinti savikainą.

Brangiausiu komponentu tapo titaninis akinių rėmelis, kuris kainuoja $22, kiek mažiau – $20 – kainuoja projekcinis ekranas. Akinius išardę analitikai teigia, kad minėta savikaina neatspindi visų Google išlaidų. Anot puslapio Computerworld, Google jau spėjo pareikšti, kad akinių savikaina yra žymiai didesnė, nei minėti $152,47.

Nepriklausomi ekspertai aiškina, kad serijinių Google Glass kaina mažmeninėje prekyboje sumažės nežymiai. Visų pirma, šis produktas turi ne taip jau daug konkurentų. Antra, Google suinteresuota, kad rinka neaugtų labai sparčiai – vartotojai į naują produktą neretai žiūri įtariai, ypač dažnai minimi pavojai, kalbant apie privataus gyvenimo neliečiamybę.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: