Vienu kompanijos vadovų tapo... robotas  (0)

Robotai jau dirba daugybėje įvairaus pobūdžio kompanijų, tačiau iki šiol jiems buvo skiriamos monotoniškos, mąstymo nereikalaujančios užduotys – kažką priklijuoti, sulituoti, prisukti, nuvalyti... O kaip reaguotumėte, jei robotai užimtų vadovaujančius postus? Jei manote, kad apie tai galvoti dar anksti, klystate: tai tampa realybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos rizikos kapitalo kompanija „Deep Knowledge“ neseniai paskyrė dirbtinio intelekto robotą „Vital“ direktorių tarybos nariu. Šis robotas vienu iš kompanijos vadovų buvo pasirinktas dėl sugebėjimo įžvelgti rinkos tendencijas, kurios žmonėms išsyk nėra aiškios.

„Vital“ suteiktos tarybos nario teisės, tiesa, galutinį sprendimą balsuodami priima kiti direktorių tarybos nariai. Tai yra pirmas kartas, kai kompiuterinė programa buvo paskirta į tokį postą.

Programinę įrangą sukūrė Didžiosios Britanijos kompanija „Aging Analytics“. Japonų kompanijoje ji padeda priimti sprendimus dėl investicijų į medicinos kompanijas.

„Vital“ jau padėjo priimti du svarbius tokio pobūdžio sprendimus.

„Deep Knowledge“ tikisi, kad ateityje „Vital“ sugebės veikti autonomiškai ir priimti tokius investavimo sprendimus savarankiškai. Tokiu atveju jai bus suteikta ir balsavimo teisė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (0)