Išmanusis šautuvas neprašovė ir iš 1 026 metrų atstumo (Video)  (0)

Jau esame rašę apie pernai JAV pristatytą kompiuterizuotą snaiperio kompleksą „Precision Guided Firearm“ (PGF), kuris veikia naudodamas „Linux“ operacinę sistemą ir „Wi-Fi“ belaidį ryšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šautuvai su PGF veikia kaip išmanieji ginklai: šauliui tereikia nurodyti taikinį, o į jį nusitaiko balistinis kompiuteris, kuris retai kada prašauna pro šalį. Įdomu, kad žmogui net nereikia spustelti šautuvo nuleistuko: tiesą sakant, tai reikia padaryti, bet dar prieš šautuvui iššaunant - jis tai padaro pats, kai PGF sistema „duoda sankciją“ šauti.

Dabar internete pasirodė bendrovės HTC paremtas vaizdo siužetas, kuriame rodoma, kaip didžiausio kalibro išmanusis šautuvas XS1 su kompiuterizuota automatinio nutaikymo sistema nusitaiko ir sunaikina už 1 026 metrų nuo jo esantį taikinį, pranešė „Gizmodo.com“. Pasak leidinio, tokį vaizdą iki šiol buvo galima pamatyti nebent mokslinės fantastikos filme.

Pranešama, kad XS1 naudoja „Tag Track Xact“ taikymosi kompleksą, kuris leidžia tiksliai šaudyti į taikinius iki 1 kilometro atstumu. „Tag Track Xact“ balistinis kompiuteris, pasitelkęs specialius algoritmus, įvertina vėjo poveikį ir atitinkamai pakoreguoja taikiklį. Šauliui vėlgi tereikia tik nurodyti šautuvui taikinį: ginklas pats nusitaiko ir reikiamu metu iššauna.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(32)
(6)
(26)

Komentarai (0)