Kultūrinis šokas: „iPad“ karta ir kompiuteris „Apple III“ (Video)  (5)

Ar dabartiniai dešimtmečiai, įpratę naudotis planšetiniais kompiuteriais ir telefonais su sensoriniais ekranais, sugebėtų dirbti dvidešimties metų senumo asmeniniais kompiuteriais?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakymą į šį klausimą panoro sužinoti internetinis TV kanalas „The FineBros“, nusprendęs surengti eksperimentą. Jame dalyvauti buvo pasiūlyta keliems, maždaug 10 metų amžiaus JAV moksleiviams. Jie paeiliui buvo sodinami priešais 8-ojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pabaigoje pagamintą bendrovės „Apple“ kompiuterį „Apple III“ ir prašomi jį apibūdinti, o vėliau įjungti ir padirbėti.

Pasak „Dailymail.co.uk“, dauguma eksperimento dalyvių, išvydę „Apple III“, net nesuprato, kas čia per daiktas. Jie manė, kad tai kvadrato formos televizorius. Po to, kai buvo paprašyti įjungti kompiuterį, prasidėjo keblumai: galiausiai suaugusiems teko paaiškinti, kad įjungimo mygtukas yra užpakalinėje kompiuterio korpuso dalyje.

Vaikų nuostaba dar labiau sustiprėjo, kai kompiuteris ėmė burgzti, monitoriuje pasirodė keistas tuščias juodas ekranas, o pelės išvis nebuvo rasta: „Apple III“ turėjo būti valdomas vien tik klaviatūra. Jaunieji „iPad“ naudotojai buvo sutrikę negalėdami prisijungti prie interneto ir net atlikti elementarių užduočių, tokių kaip kelių skaičių sudėjimas, sakoma pranešime.

Galų gale eksperimento vykdytojai pasiūlė vaikams pažaisti šiuo senoviniu kompiuteriu, į kurį iš disketės (FDD) buvo įkeltas kompiuterinis žaidimas. Po to vaikai pasidalijo savo įspūdžiais apie susitikimą su kompiuterių eros dinozauru, kurio informacijos apdorojimo našumas, pasak eksprimento rengėjų, yra 850 kartų mažesnis už dabartinį „iPhone“ telefoną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(17)
(-1)

Komentarai (5)