Nepažymėti policijos automobiliai fiksuoja greičio rekordus  (0)

Praėjusią savaitę Šiaulių apskrities policijos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą kolegas iš Panevėžio ir Telšių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų, savo aptarnaujamos teritorijos keliuose kontroliavo, ar transporto priemonių vairuotojai laikosi nustatyto leistino važiavimo greičio ar nevairuoja pavojingai bei chuliganiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per keturias valandas, specialiosios policijos transporto priemonės užfiksavo 111 greičio mėgėjų. Dauguma iš jų, greitį viršijo nuo 20 iki 50 kilometrų per valandą, o vienas vairuotojas matyt užmiršo, kad yra kelyje, o ne lenktynių trasoje – leistiną maksimalų 90 km/val. greitį jis viršijo net du kartus, matuoklis užfiksavo 183 km/val. greitį.

Tai - labiausiai Šiaulių apskrityje „pasižymėjęs“ vairuotojas ir vienas didžiausių greičio viršijimo atvejų, šiemet užfiksuotų šalyje. Iki šiol „greičio viršijimo rekordas“ priklauso balandį kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, Bružų kaimo ribose, įkliuvusiam „Lexus“ automobilio vairuotojui, kuris lėkė net 188 km/val., kur leistinas greitis yra 90 km/val.

Pažeidėjai, priklausomai nuo to, kiek viršijo leistiną greitį, turės sumokėti baudas nuo 100 iki 800 litų, o vairuotojų, viršijusių leistiną greitį daugiau kaip 50 kilometrų per valandą, taip pat „lenktynininko“, skriejusio 183 km/val. greičiu, laukia bauda nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

Vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, numatyta griežtesnė sankcija: bauda nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų ir šešių mėnesių, o vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – bauda nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki dviejų tūkstančių penkių šimtų litų arba administracinis areštas nuo dvidešimties iki trisdešimties parų.

Chuliganiško ir pavojingo vairavimo atvejų per 3 valandas trukusį reidą neužfiksuota.

Policija primena, kad chuliganiškas vairavimas – tai kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui.

Už jį numatoma sankcija – bauda nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – bauda nuo dviejų tūkstančių penkių šimtų iki trijų tūkstančių penkių šimtų litų.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad pavojingas vairavimas – tai transporto priemonių vairavimas, vienu metu ar paeiliui padarant kelis eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, taip pat Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs pavojingą situaciją, tai yra privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti.

Už tokį pažeidimą vairuotojui gresia bauda nuo keturių šimtų iki aštuonių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – bauda nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Etaplius.lt
(49)
(2)
(47)

Komentarai (0)