Kokias išvadas galima daryti iš Core i7-4790K pirmųjų testų?  (0)

Šiuo metu daugelis spartinimo entuziastų konstatuoja, kad serijiniai „senų“ Haswell procesorių Core i7-4770K egzemplioriai spartinasi geriau, nei pirmieji „naujųjų“ Core i7-4790K pavyzdžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, viską bandė pakeisti kompanija Intel, kuri rėmė spartinimo varžybas parodoje Computex 2014 – čia procesorius Core i7-4790K buvo paspartintas iki 5,5 GHz, tuo tarpu jo aušinimu užsiėmė skysčio aušinimo sistema, kurios radiatorių vėsino skystu azotu atšaldytas oras.

Reikia pabrėžti, kad panašūs „triukai“ buvo leistini, atsižvelgiant į varžybų taisykles, o tai reiškia, kad Intel buvo suinteresuota kuo geresniais rezultatais. Tačiau kokia yra realybė?

Puslapis WCCFTech nusprendė surinkti Core i7-4790K spartinimo, naudojant oro aušinimo sistemas, statistiką. Po pirmųjų apžvalgų surinkti duomenys leidžia teigti, kad išspausti iš Haswell Refresh flagmano daugiau nei 4,8 – 4,9 GHz yra labai sudėtinga. Skysčių aušinimo sistemos leistų pasiekti stabilius 5,0 GHz, tačiau ir šiuo atveju stebuklo nebus.

Jei procesoriai būtų naudojami, esant standartiniams taktiniams dažniams, Core i7-4790K pranašumas prieš Core i7-4770K sudaro iki 15 proc. Tai leidžia pasiekti iki 4,0/4,4 GHz padidinti nominalūs taktiniai dažniai.

Kadangi skirtumo tarp kainų praktiškai nėra, įsigyti naują procesorių sutiks net ir spartinimo priešininkai. Antra vertus, dar turime specialiai spartinimo gerbėjams skirtą seriją Devil’s Canyon, taigi statistika dar gali pagerėti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai (0)