Tyrimas atskleidė: mobiliojo ryšio operatoriai kai ką nuslepia nuo vartotojų  (0)

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) atliko tyrimą ir patikrino, kaip judriojo ryšio paslaugų teikėjai informuoja vartotojus, kad jie skambina padidinto tarifo telefono numeriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelis mėnesius trukusio tyrimo metu RRT nustatė, kad UAB „Omnitel“, UAB „BITĖ Lietuva“ ir UAB „Tele2“ kai kuriais atvejais neinformuoja padidinto tarifo numeriais skambinančio asmens apie teikiamos paslaugos tarifą arba neįvardija tikslios galutinės kainos.

RRT įpareigojo UAB „Omnitel“, UAB „BITĖ Lietuva“ ir UAB „Tele2“ pašalinti nustatytus trūkumus ir tinkamai informuoti vartotojus apie tai, kad jie skambina padidinto tarifo telefono numeriais.

RRT patvirtintos Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklės nustato, kad „vartotojui, paskambinusiam telefono ryšio numeriu, kuriuo teikiama padidinto tarifo paslauga, jam būtų įvardijamas šios padidinto tarifo paslaugos konkretus tarifas“.

Ši nuostata taikoma skambinant numeriais, kurių tarifas nėra tiksliai nurodytas abonento pasirinktame mokėjimo plane ir yra didesnis už nacionalinių skambučių ir trumpųjų žinučių (SMS) bei vaizdo žinučių (MMS) paslaugų teikimo tarifus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(28)
(6)
(22)

Komentarai (0)