BlackBerry paaiškino, kuo geras telefono kvadratinis ekranas  (4)

Internete jau senokai sklando gandai, jog BlackBerry ketina išleisti išmanųjį telefoną Passport su QWERTY klaviatūra ir kvadratiniu ekranu. Ekspertų teigimu, toks sprendimas leidžia išsiskirti iš konkurentų, tačiau nemažai jų abejoja, ar bus patogu dirbti su minėto formato ekranu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išsklaidyti abejones nusprendė patys BlackBerry atstovai, kurie kompanijos oficialiame tinklaraštyje publikavo atitinkamą pranešimą. Jų teigimu, unikalus kvadratinis ekranas bus 4,5″ įstrižainės, pasižymės Full HD (1920×1080) taškų raiška. Jo darbinė sritis niekuo nesiskirs nuo tų telefonų, su 5″ įstrižainės ekranais, tuo tarpu ekrano plotis yra papildomas Passport privalumas.

BlackBerry teigimu, kvadratiniame ekrane telpa daugiau informacijos. Tai svarbu peržiūrint ne tik vaizdinę medžiagą bei brėžinius, tačiau ir dirbant su tekstu bei lentelėmis. Būtent informacijos apdorojimui ir skirtas išmanusis telefonas Passport.

Vienoje telefono ekrano eilutėje telpa 60 simbolių, tuo tarpu idealiu atveju, BlackBerry atstovų, besiremiančių mokslininkų tyrimais, manymu, reikėtų 66 simbolių.

Konkurentų išmanieji telefonai su stačiakampiais ekranais gali sutalpinti tik 40 simbolių vienoje eilutėje. Tokiu būdu, BlackBerry telefonas yra ne tik patogesnis, skaitant knygas ir dokumentus, bet ir įvedant tekstą – virtuali klaviatūra šiuo atveju neuždengia pusės ekrano.

Antrasis privalumas – nėra reikalo vartyti ekrano (keisti ekrano orientaciją iš albumo režimo į portretinį ir atvirkščiai), o tai taupo laiką, dirbant su įrenginiu. BlackBerry manymu, įrenginys su kvadratiniu ekranu „meta iššūkį stačiakampio dizaino dominavimui“, todėl jis turėtų patikti architektams, nekilnojamojo turto pardavėjams, gydytojams, biržos makleriams, finansininkams ir visų tipų rašytojams.

Jei tikėsime plintančiais gandais, BlackBerry Passport rinkoje turėtų pasirodyti 2014 m. rugsėjį.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (4)