Taupesnis puodas, kurį sukūrė raketų mokslininkas iš Oksfordo (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Novator 2014-07-14 15:04
Man regis energijos taupumo efentas išgautas tiesiog padidinus kaitinamo paviršiaus plotą
punktyras 2014-07-14 18:30
Geniali įžvalga. Tačiau jei plotas būtų padidintas bet kaip, tai gautųsi radiatorius ir kaitimas būtų lėtesnis. Pagrindinė mintis – kuo ilgiau išlaikyti karštų degimo produktų (ar karšto oro e.viryklės atveju) kontaktą su indu. Čia ir praverčia raketų kūrimo žinios. Karštas oras pasidalina į siauresnius kanalus ir tekėjimas išlieka laminarinis, paskirstomas platesniame indo išorės plote ir efektyviau apsikeičia šiluma su indu.
chikirap 2014-07-14 19:19
Tik bus problemu su laiku ir vandens kiekiu kai reikes toki puoda isplauti
punktyras 2014-07-14 20:47
Nemanau, kad rantai ir puodo viduje būtų.
Fikcija 2014-07-14 21:12
Prireike net XXI amziaus pradzios sulaukti ,kad toki puoda sukurtu . Apgailetinas mokslo lygis.
ZmogZ 2014-07-14 22:53
http://lmgtfy.com/?q=greitpuodis
punktyras 2014-07-14 23:07
Atsirado poreikis ir sukūrė, nieko apgailėtino.
Shinigami 2014-07-15 06:32
Labiausiai apgailėtina kad daugelis žmonių vis dar nesupranta kas yra mokslas, išradimai ir verslas.
chikirap 2014-07-15 10:36
Tokiu atveju bus vietomis storesnis metalas ir leciau ikais. Plius nestis sunku metalo gabala i kalna....
trapecijus 2014-07-15 13:18
Man irgi pirma mintis - kaip išplaus kokią bulbynę išsivirę. O jei vidus lygus - tai koks katilo svoris?
Talkatif 2014-07-15 23:18
"Nors maisto gaminimas ir nėra sudėtingas mokslas," Kai esi studentas prisiduriantis iš straipnelių rašymo ar vertimo, o valgantis visokius pašildytus pusfabričius bei kitokį jovalą, pinigus išleidžiantis pigiam alkoholiui ir brangiems prastai pasiūtiems apdarams, tada, žinoma, - maistą pasigaminti "nėra sudėtinga" Bet kai nusensti ir nebegali ėsti visokių atrabotkių nes skrandis nebe tas, kai užsinori skilvį pamaloninti, tada suvoki, kad net išsikepti kiaušinį reikia mokėti.
Gediminas Jurgaitis 2014-07-16 00:48
sitas puodas tik iki pirmo prideginimo... uzteks ir labai lengvai, kad kokius ryzius pritrauktu ir ismeti ta puoda. na nebent kaip ir buvo rasyta tas kosminis puodas skirtas tik vandens sildymui kalnuose ) tada sutinku-vertejo tris metus vargti
Talkatif 2014-07-16 08:16
Jei reikės, bus technologija ir nuo prisvilimo. Kasdien pasaulyje išeikvojami didžiuliai energijos kiekiai virimui. Tai net 5% jos sutaupymas būtų revoliucija.
Simplicity 2014-07-16 13:04
Pasakysiu tik tiek, kad norint jį parduoti reikia kalbėti ne apie kažkokias energijos sąnaudas šildant maistą,— niekam neįdomu tas elektros ar dujų sunaudojimas. Reklaminiuose klipuose būtina sakyti, kad verdant tokiuose puoduose išlieka visi mikroelementai ir vitaminai, atsiskleidžia visas produktų skonis ir aromatas, o dėl ypatingos puodo formos, jame esantis maistas yra įkraunamas ir padeda kovoti su ląstelių senėjimu ir vėžiu. Viskas,— galima drąsiai stumdyti po 200 eurų už puodą. Na, o visos tos kalbos apie energetinį efektyvumą, tikroms namų šeimininkėms yra absoliučiai neįdomios. Toms, kurioms svarbus kiekvienas centas ir energijos kilovatvalandė, tokiam puodui paprasčiausiai pinigų neturės. Čia kaip ir su automobiliais: turtingesnis perka Tesla S (ar bent jau Nissan Leaf), o paprastas mirtingasis žiūri į 5-7 metų senumo dyzelį. Ir nereikia jokių „non-stick“ dangų, nes plienas taip netraukia kaip aliuminis, o ir šiurkščios metalinės kempinės nebijo, jei namų šeimininkė supermamose užsidiskutavo ir bulves ar ryžius prisvilino.
Talkatif 2014-07-16 13:56
Ir išpleškina belekiek elektros. Straipsnyje pabrėžiamas energijos efektyvus panaudojimas, o priešpriešai statai pavyzdį kur energija kaip tik vėjais švaistoma. Tai vadinama trolinimu.
Simplicity 2014-07-16 16:27
Turėtum vadovautis savo avatare išsakyta mintim ir protingai patylėt Virdulys energijos sunaudoja mažiau nei tam pačiam kiekiui užvirinti sunaudotų elektrinė viryklė. Ką mes turim virdulyje— vandenį tiesiogiai šildančią spiralę, o tai, pasak Vikipedijos, yra 90% NK. Elektrinėj/indukcinėj viryklėj mes turim ne tik kaitinimo elementus, bet dar ir krūvą kitų paviršių ir elementų, kurie prie virimo neprisideda, bet naudoja energiją.( Vėl, pasak Vikipedijos, tų prietaisų NK yra 70-80%.) Apie dujines virykles aš jau net nekalbu, nes retas mokyklinės chemijos kursą prisimena ir žino kuri liepsnos dalis yra karščiausia. (Patys to nežinodami, teisingesnį dujinės viryklės galingumą nusistato tie, kurie už puodo kraštų svilinimą, nuo savo antrų pusių per pakaušį mediniu šaukštu yra gavę. ) Na, o jei dar prie viso to pridėsim, kad įprastai puodas ant viryklės patenka šlapias (dėl kondensato ar neatsargaus elgesio su vandens čiaupu), tai nuo to viryklių NK tikrai nepadidės. Žinoma, tai nereiškia jog virindamas vandenį virduliu sutaupysi antram namui, bet mano pasakymas, kad tai pats efektyviausias būdas užvirinti vandenį, niekur su logika ir fizika neprasilenkia.