Analitikai: Rusija pakeitė karinės agresijos prieš Ukrainą formatą  (4)

Analitikai pažymi, jog Rusijos valdžia kardinaliai pakeitė šalies vykdomos agresijos prieš Ukrainą formatą – konkrečiai kalbama apie karinius veiksmus Donbase, skelbia naujienų agentūra UNIAN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po neilgai trukusios pauzės Kremlius pakeitė karinės agresijos Ukrainoje formatą, tokią nuomonę skelbia judėjimas „Informacinis pasipriešinimas“. Pažymima, jog iš Rusijos į Ukrainos teritoriją ir toliau aktyviai keliauja teroristai ir sunkioji artilerija.

„Skiriamasis dabartinės situacijos (kalbant apie teroristus) bruožas tas, jog į Ukrainą patenka pajėgos, papildytos nemenka dalimi Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių“, - teigia analitikai.

„Informacinis pasipriešinimas“ pažymi, jog anksčiau į Ukrainą buvo siunčiami šauktiniai iš Rusijos, kurių kandidatūros kaip tik buvo svarstomos dėl tarnybos kariuomenėje (dažnai į Ukrainą siunčiami ir paprasti rusai, turintys bent minimalių karinių sugebėjimų ir žinių).

Teroristų veiksmai tarsi suminkština tarptautinės bendruomenės reakciją į Rusijos veiksmus Ukrainoje, juos pateisina, pažymi analitikai.

„Konkretus pavyzdys: remiantis susitarimu su Rusija, praeitą savaitę teroristai planuotai iš Ukrainos pasienio teritorijų artilerija apšaudė Rusijos sieną. Tai pretekstas Maskvai skelbti, jog Rusijos teritoriją apšaudo Ukrainos kariai“, - skelbia „Informacinis pasipriešinimas“.

Kaip teigia karybos specialistai, apšaudymai vykdomi rajonuose, kur nėra Antiteroristinę operaciją vykdančių pajėgų. Rusija į tariamus Ukrainos karių vykdomus veiksmus reaguoja nedelsiant – reiškia protestus ar grasina atsakomaisiais veiksmais.

„Informacinis pasipriešinimas“ taip pat pažymi, jog Rusijos kariai iš pasienio teritorijų Rusijoje artilerija apšaudo Ukrainos pajėgų pozicijas. Be to, Rusijos siunčiami žmonės ir toliau plūsta į Ukrainą, kur kursto neramumus, rengia įvairias akcijas. Analitikų teigimu, Rusija dėmesį nuo šalies pajėgų Donbase stengiasi nukreipti aktyviu šalies karių perdislokavimu, prasidėjusiu dar birželio 30 dieną – kariai vyksta į Sumų ir Charkovo sritis, kur kariniai veiksmai nevyksta.

„Skirtingai nuo rusų karinių dalinių judėjimo Rostovo srityje (prie Ukrainos Donecko ir Luhansko sričių), šis perdislokavimas vyksta demonstratyviai, jokių bandymų nuslėpti, kas vyksta“, - rašo analitikai.

„Paraleliai Rusija vykdo plataus masto užsienio politiką, kuri skirta suaktyvinti spaudimą Ukrainai iš Europos Sąjungos pusės – tokių veiksmų tikslas yra priversti Kijevą nutraukti aktyvius veiksmus Donbase“, - sako specialistai.

Judėjimo „Informacinis pasipriešinimas“ analitikai mano, jog Maskvos kėslams sutrukdyti gali tik aktyvus Antiteroristinės operacijos Donbase vykdymas (pirmiausia reikia išvalyti Ukrainos pasienį su Rusija nuo Rusijos kariuomenės žmonių) bei griežta tarptautinės bendruomenės pozicija.

P. Porošenka kaltina Rusiją tiesiogiai dalyvaujant mūšiuose Ukrainoje

Numušus dar vieną ukrainiečių karinį lėktuvą, Ukrainos prezidentas Petro Porošenka apkaltino Rusiją tiesiogiai dalyvaujant mūšiuose Ukrainos Rytuose. Prezidento teigimu, lėktuvas buvo numuštas iš Rusijos pusės, praneša agentūra "Reuters".

Be to, praėjusiomis dienomis prieš Ukrainos kariuomenę buvo panaudota nauja rusų raketinė sistema, pareiškė P. Porošenka pirmadienį savo svetainėje internete. Jis taip pat patikino, kad Rusijos kariuomenės karininkai kovoja separatistų pusėje Ukrainos teritorijoje.

Vyriausybiniai daliniai tuo tarpu, jų pačių teigimu, pralaužė Luhansko oro uosto kontrolę. Separatistai patyrė didelių nuostolių. Buvo apšaudyta ir ginkluotų automobilių kolona, kuri, vyriausybės teigimu, kirto sieną iš Rusijos pusės.

Ukrainos prezidentas sakė užsienio diplomatams pateiksiąs įrodymus, kad separatistus pasiekė karinė technika iš Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: