Suskaičiavo, kiek nuostolių Microsoft atnešė planšetės Surface  (0)

Nors Surface Pro 3 demonstruoja geresnius pardavimus nei pirmtakai, tačiau kompanijai Microsoft firminiai planšetiniai kompiuteriai suteikia daugiau skausmo, nei džiaugsmo, rašo puslapis Computerworld, cituojantis kompanijos Jackdaw Research analitikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai paskaičiavo, kad vien tik per 2014 m. II ketvirtį dėl Surface gamybos kompanija Microsoft patyrė $320-360 mln. nuostolį. Tiesa, analitikams šią statistiką teko iškapstyti iš amerikiečių korporacijos ketvirčio ataskaitos vingrybių, kadangi Microsoft daugiau neberodo, kiek konkrečiai išleidžia Surface gamybai.

Ekspertų teigimu, tai yra didžiausi nuostoliai dėl Surface po to, kai Microsoft apskritai pradėjo prekiauti planšetiniais kompiuteriais. Aišku, reikia atsižvelgti į kelias aplinkybes: pirma, reikėjo nurašyti išlaidas, kurios buvo skirtos Surface mini kūrimui – projekto žlugimą netiesiogiai patvirtino patys Microsoft atstovai.

Antra, praėjusį ketvirtį į nuostolius įskaičiuotos ir išlaidos, skirtos Surface Pro 3 anonsui – iš šių planšetinių kompiuterių gautos pajamos atsispindės jau kito ketvirčio ataskaitoje.

Analitikai suskaičiavo, kad nuo pat Surface pasirodymo pradžios kompanijai Microsoft šios planšetės atnešė apie $1,7 mlrd. nuostolių. Tai yra maždaug 3% viso metinio Microsoft grynojo pelno, arba apie 9% pelno, kurį gauna kompanijos aparatinės įrangos padalinys.

Ekspertai abejoja, ar naujasis Microsoft prezidentas Satya Nadella ilgai taikysis su tokiais nuostoliais: su įsigytu nuostolingu Nokia mobilių įrenginių padaliniu jis ilgai netempė – iš karto buvo pranešta apie veiklos optimizavimą ir masinius darbuotojų atleidimus. Jei Surface nepradės nešti pelno, vargu, ar šis projektas galės ilgai gyvuoti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)