Maži namai didėja: jūreivis susikonstravo dviejų aukštų namą ant ratų (Video)  (1)

Ne kartą rašėme apie pasaulyje populiarėjantį mažų namų judėjimą. Nagingi žmonės meistraujasi palėpes primenančius namus, kurie visiškai tenkina jų poreikius. Neretai tokie namai surenčiami ant ratų, kad prireikus būtų galima būstą perstumti kur tik nori. Naujosios Zelandijos bei Karibų salų gyventojas Brettas Sutherlandas savo būstu įrodo, kad mažame name galima gyventi visai prabangiai. Vyriškis, protestuodamas prieš aukštas nuomos kainas, susimeistravo 15-os kvadratinių metrų ploto dviaukštį namą ant ratų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laidoje „Living Big in a Tiny House“ („Geras gyvenimas mažame būste“) savamokslis kaulo apdirbėjas, tatuiruočių meistras ir jūreivis demonstruoja savo brangenybę - namą, kuriame viską pasidarė savo rankomis.

„Daugelį metų gyvenau Karibų salose ir vis grįždavau į Naująją Zelandiją. Labai nenorėjau vos palietęs gimtąją žemę išleisti visų savo santaupų būsto nuomai. Neseniai padėjau broliui persikraustyti į jo naująjį vieno kambario butą. Jam teks mokėti 350 dolerių (apie 900 litų) nuomos mokesčio per savaitę. Viskas - pinigai dingsta. Nusprendžiau kaip nors išvengti tokio dydžio nuomos. Pradėjau dairytis, kokios yra galimybės ir galiausiai pradėjau pats kurti savo namuko dizainą, nes nebuvau visiškai patenkintas siūlomais variantais“, - dėsto B. Sutherlandas.

Norėjo mažo namo su daug erdvės


Visų pirma vyriškis norėjo, kad namelyje nuolat cirkuliuotų oras. Ypač toje vietoje, kur bus įrengta vieta miegui.

Todėl miegamąjį jis įsirengė po stogu, kur taip pat įmontuotas laivo iliuminatorių primenantis langas.
Taip pat būsto savininkas siekė suteikti mažai erdvei įspūdį tarsi ji būtų didelė. Tam pasitarnavo gana dideli langai abiejose namuko sienose.

Vyras laidos „Living Big in a Tiny House“ žurnalistams pasakojo ilgus metus gyvenęs laivuose, kitose mažose erdvėse, todėl jam norėjosi didelės erdvės įspūdžio.

Namo ant ratų ilgis yra 7 metrai, o aukštis - daugiau nei 4 metrai. Todėl Brettas čia įsirengė normalius plačius laiptus į antresolę, kurioje įkurdinta plati dvigulė lova - nieko panašaus, ką dažnai tenka matyti ankštuose nameliuose ant ratų.

„Žiūrėdamas visus tuos youtube portalo klipus, kuriuose vaizduojami nameliai ant ratų, jaučiaus, tarsi pradedu gūžtis. Atrodo, kad tau vien žiūrint ankšta. Pagalvojau - juk galima išnaudoti tą erdvę virš treilerio, kodėl jie daromi tokiais žemais stogais?,“ - svarstė B. Sutherlandas.

Kadangi čia tilpo dviejų metrų sofa, namelio savininkas gali apnakvydinti užsukusius svečius. Po šia svečių lova dar telpa daugiau nei 300 litrų vandens atsargų.

Šalia vyras įsirengė du stalus - vieną, skirtą darbui, kitą - valgomojo stalą, kuris yra sulankstomas. Medžio plokštes abiems baldams menininkas pasiėmė iš sąvartyno. Jo teigimu, nepaisant kelių įbrėžimų, medieną pavyko taip nuvalyti ir nulakuoti, kad stalai atrodo puikiai.

Namelio savininkas pasakoja, jog tai, kad žmogui išgyventi reikia visai nedaug suprato po to, kai savo rankomis pasigamino katamaraną ir kurį laiką gyveno tik jame.

Pasakodamas apie savo plautuvę, dušo kabiną ir kitus įrengimus, kuriems medžiagas gavo vos už keliasdešimt dolerių, Brettas akcentuoja, kiek žmonių išmestų dalykų, tokių kaip įmontuojamos dušo kabinos, yra tiesiog supjaustomi ir išmetami į sąvartyną. Taip pat yra gausybė minimalų broką turinčių baldų, kurie tikrai gali būti sėkmingai naudojami toliau ilgus metus.

Vyriškio tualetas yra nešiojamas. Juo pasinaudojus turinys tiesiog išpilamas ten, kur galima pilti nuotekas, prireikus tualetą galima stumdyti ir pasidėti į spintą.

Negana to, keliautojas ant namelio įsirengė saulės elementus. Kad susikurtų tokį namuką vyras išleido kiek daugiau nei 18 tūkstančių dolerių (apie 45 tūkstančius litų).

Šiuo metu, jausdamas didžiulį susidomėjimą, Brettas svarsto, ar nevertėtų jo parduoti.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (1)