Nuo 2015 m. Rusijos gyventojams bus uždrausta saugoti privačius duomenis užsienyje  (6)

Rusijos Dūma priėmė įstatymo projektą, kuris numato, kad nuo 2015 m. sausio 1 d. visi operatoriai privalės Rusijos piliečių asmeninius duomenis saugoti tik šios šalies teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša BBC.

Rugsėjo pradžioje eilė Dūmos atstovų pasiūlė įstatymo pataisą, kuri numato nuostatos dėl duomenų saugojimo tik šalies teritorijoje esančiuose serveriuose įsigaliojimą ne nuo 2016 m. rugsėjo 1 d., tačiau nuo 2015 m. sausio 1 d.

Remiantis aiškinamuoju raštu, teisės akto įsigaliojimo paankstinimas leis „leis operatyviau ir efektyviau apsaugoti Rusijos Federacijos piliečių teises dėl privačių duomenų, laikytis susirašinėjimo per informacinius – telekomunikacinius tinklus slaptumo“.

Priimtas įstatymas suteikia Roskomnadzor teisę reikalauti iš ryšio operatorių riboti prieigą prie Interneto resursų, kurie negarantuoja privačių duomenų saugojimo Rusijos teritorijoje.

Tiesa, teisės akte neparašyta, ar tai susiję tik su Rusijos firmomis, ar ir su užsienio kompanijomis, kurios saugo Rusijos piliečių privačią informaciją. Todėl ne visai aišku, ar tokios korporacijos, kaip Google ar Facebook, turės laikytis priimto įstatymo, o jei taip, kaip planuojama kontroliuoti, kad užsienio kompanijos jo laikytųsi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (6)