Įkyrėjo Samsung savivalė - Google griežtins Android sistemų ribojimus  (1)

Šiuo metu Android mobilių įrenginių gamintojai laiko garbės reikalu diegti savo firmines programėles bei joms specialiai skirtas el. parduotuves. Kompanijai Google tai neretai tampa galvos skausmu, nes taip prarandama jos sukurtos ekosistemos kontrolė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau situacija gali pasikeisti, rašo puslapis Business Insider.

Google ypač neramina kompanijos Samsung įtaką Android ekosistemoje: korėjiečių elektronikos gigantas jau kuris laikas dominuoja mobilių įrenginių rinkoje, kurioje aktyviai proteguoja savo vartotojo sąsają TouchWiz ir eilę firminių programėlių.

Leidinio teigimu, iš patikimų šaltinių gauti konfidencialūs duomenys rodo, jog Google greitai žada pakeisti reikalavimus Android įrenginių gamintojams. Turėtų atsirasti naujas reikalavimas: gamintojai privalės į savo įrenginius diegti mažiausiai 20 Android programėlių ir jas rodyti taip, kad vartotojas lengvai pastebėtų.

Taip pat Google planuoja uždrausti tam tikrus operacinės sistemos modifikavimo būdus, kuriuos mėgsta daryti eilė garsių gamintojų. Šių žingsnių tikslas yra pasiekti žymiai mažiau fragmentuotos ekosistemos. Savo ruožtu, ekspertai tokiuose žingsniuose įžvelgia Google įtakos didėjimą.

Google partneriai jau ne kartą buvo pareiškę, kad interneto gigantas vis labiau varžo gamintojų laisves Android atžvilgiu, todėl nauji reikalavimai, panašu, sulauks dar didesnės kritikos: kitokia programinė įranga yra vienas iš nedaugelio būdų, kurie leidžia išsiskirti iš konkurentų.

Analitikų teigimu, didėjantis Google spaudimas gali duoti savo vaisių, kadangi Android mobilių įrenginių gamintojai praktiškai neturi pasirinkimo. iOS yra uždara ekosistema, ir Apple prie jos neketina nieko prileisti, tuo tarpu Windows Phone, BlackBerry OS ar juo labiau Tizen su Firefox OS negali prilygti Android, kuri užima net 85% mobilių platformų rinkos.

Didesnės laisvės manevrams turi nebent Samsung, kuri jau turi mobilių įrenginių su operacine sistema Tizen. Tiesa, ją gavo tik išmanieji laikrodžiai, todėl situacija nesikeis tol, kol nepamatysime serijinio Tizen išmaniojo telefono, kurio debiutas atidedamas daugiau nei metus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: