Robotas Nao vairuoja… BMW (Video)  (0)

Esame pripratę prie modernių robotų, pažangių technologijų, autonominių automobilių ir nuolatinio progreso robotų mokslo srityje… Tačiau robotai, gebantys vairuoti automobilius? Skamba neįtikėtinai netgi ir šiandieniniame techninių stebuklų amžiuje. Robotai „spėjo“ įrodyti, jog automobilių kontrolė nėra jų stipriausia savybė, todėl mokslininkai (iki šiol) dažniau savo laiką investavo į absoliučiai autonominių mašinų tobulinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto DARPA robotų pasiruošimo varžybose nedidelis Nao robotas, sukurtas Aldebaran Robotics, buvo pasodintas į jo dydį atitinkantį elektrinį automobilį BMW Z, suprojektuotą organizacijos RobotsLab, esančios San Franciske.

Robotas Nao automobilį vairuoja absoliučiai savarankiškai. Visgi autonominė kontrolė nėra „konkreti“, nes mašina taip pat yra autonominė ir geba sistemingai veikti pati. Naudodama lazerinę matymo sistemą ji išvengia kelyje pasitaikančių kliūčių ir siunčia signalus apie esamą padėtį Nao robotui. Šis modernus mini BMW automobilis, sukurtas remiantis inovatyvia ir lengvai praktikoje pritaikoma Arduino programavimo sistema, taip pat turi integruotus SLAM algoritmus, padedančius siekti tikslingo bei planingo judėjimo aplinkoje.

Šiuo metu Šiaurės Amerikos rinkai modernų Nao robotą pristato organizacija RobotsLab. Roboto kaina 7,990 Amerikos doleriai, o automobilio kaina – 2000 Amerikos dolerių. Tačiau siekiant prisivilioti klientus bei novatorišką ir, galbūt žaismingą, roboto bei transporto priemonės sąjungą padaryti labiau „prieinama“ visuomenei, organizacija siūlo įvairias nuolaidas ir akcijas, kurių metu Nao, su elektriniu BMW automobiliu, įmanoma įsigyti mažesne kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
Autoriai: Vytautė Kazanavičiūtė
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: