Sony nuo šiol gamins tik brangius išmaniuosius telefonus  (0)

Nuo kinų kompanijų invazijos kenčia ne tik korėjiečių gamintojai. Štai japonų korporacija Sony, naujienų agentūros Bloomberg duomenimis, ruošiasi antrą kartą per metus sumažinti išmaniųjų telefonų Xperia pardavimų prognozę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonų gamintojas savo finansinius metus užbaigs kitų metų kovo mėnesį, tuo tarpu dar šių metų liepą pareiškė, jog per 12 mėnesių sugebės parduoti tik 43 mln. išmaniųjų telefonų vietoj planuotų 50 mln.

Spalio mėnesio pabaigoje kompanija Sony turės atsiskaityti už savo veiklą finansinių metų II ketvirtyje, ir atitinkama prognozė gali būti dar kartą sumažinta, mano analitikai.

Praėjusį mėnesį Sony jau teko didinti prognozę dėl galimai išaugsiančių nuostolių. Japonų kompanija pareiškė, kad išmaniųjų telefonų pardavimai atneš iki $1,7 mlrd. nuostolių. Visa tai privers kompaniją pirmą kartą nuo 1958 m. atsisakyti savo akcininkams išmokėti dividendus.

Japonų žiniasklaida rašo, kad dėl patiriamų problemų Sony pasiruošusi susikoncentruoti ties brangiais išmaniaisiais telefonais, o juos ketina pardavinėti tik išsivysčiusiose rinkose – JAV, Japonijoje ir Europoje.

Vidutiniam segmentui priklausantis išmaniųjų telefonų asortimentas bus smarkiai mažinamas, kadangi būtent ši kategorija patiria didžiausią spaudimą iš Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (0)