Japonai pavertė automobilio kėbulą „permatomu“ (Video)  (0)

Japonų mokslininkai pademonstravo naują technologiją, kuri leidžia vairuotojui matyti viską, kas dedasi aplink automobilį, kadangi automobilio kėbulas paverstas „permatomu“. Apie tai praneša puslapis Slashgear.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdiegta sistema naudoja kameras, kurios išdėstytos paleis automobilio perimetrą, taip pat kompiuterį, kuris apdoroja iš kamerų gaunamą vaizdą, ir specialią projekcinę sistemą. Pastaroji sudaryta iš tradicinio projektoriaus, pusiau permatomo veidrodžio ir ypatingo ekrano su retroflektyviniais elementais (jie atspindi krentančius spindulius į visiškai priešingą pusę). Retroflektyvinis ekranas gali būti sumontuotas, pavyzdžiui, ant galinių sėdynių ar ant durų apdailos. Tokiu būdu, už vairo sėdintis žmogus gali matyti išorinį vaizdą vietoj įprastų kėbulo elementų, kurie šiuo atveju atrodys visiškai permatomi.

Šiuo metu sistema yra eksperimentinėje stadijoje. Ji jau pratestuota, pasitelkus automobilį Toyota Prius. Teigiama, jog jei technologija būtų modifikuota, ji galėtų veikti net tuomet, jei salone šalia vairuotojo arba už jo sėdėtų keleiviai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (0)