Nematomi kariai jau čia? JAV ir Kanados karinė maskuotė „Quantum Stealth“ (Video)  (22)

JAV kariuomenė investuoja į maskuojamųjų medžiagų tobulinimą ir skelbia, kad nebe už kalnų laikai, kai šios šalies kariai taps visiškai nematomi, skelbia CNN. Pranešime spaudai tvirtinama, kad vadinamoji „Quantum Stealth“ maskuojamoji medžiaga išlenkia šviesos bangas ir ją vilkintį asmenį paverčia absoliučiai nematomu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojai teigia, kad jų kuriama medžiaga, kuri yra identiška daug skaitytojų dėmesio sulaukusiai vadinamajai „nematomų apsiaustų“ technologijai, laisvai apdumia net ir naktinio matymo optiką. Šios maskuojamosios medžiagos tobulinimo procesai yra laikomi tokioje paslaptyje, kad juos vykdanti Kanados bendrovė „Hyperstealth Biotechnology Corp“ tvirtina, esą technologijos negalima net pademonstruoti – savo tinklalapyje ji siūlo susipažinti tik su imitaciniais medžiagos efektyvumo maketais.

Nepaisant to, bendrovės „Hyperstealth Biotechnology Corp“ vadovas Gajus Krameris (Guy Cramer) CNN tvirtino, kad jam nerūpi kai kurių apžvalgininkų skeptiškumas.

„Medžiagą matė ir išbandė dvi atskiros JAV kariuomenės vadovybės grupės ir dvi atskiros Kanados karinių pajėgų grupės, taip pat antiteroristinė Federalinė greito reagavimo komanda, - dėsto G. Krameris. – Jie gali patvirtinti, kad tai nėra šiaip vaizdo ir foto manipuliacijos. Šitos grupės puikiai žino, kad mūsų maskuojamoji medžiaga veikia efektyviai – maža to, veikia be kamerų, baterijų, šviesų, veidrodžių... Ji yra lengva ir gana nebrangi. Ir JAV, ir Kanados karinės pajėgos patvirtino, kad medžiaga besimaskuojančių objektų nefiksuoja nei infraraudonųjų spindulių matymo prietaisai, nei šiluminė optika.“

Kompanijos tinklalapyje publikuotame pranešime spaudai bendrovės vadovas paaiškino negalįs atskleisti absoliučiai jokių detalių apie tai, kaip bendrovės kuriama nematoma medžiaga išlenkia šviesą ir ją vilkintis asmuo ar objektas tampa nematomas. Vietoj to, jis vardija, kur išradimas gali būti pritaikytas.

Anot G. Kramerio, iš tokios medžiagos pasiūtus kombinezonus galėtų vilkėti kariniai pilotai, priversti nusileisti priešo teritorijoje, taip pat desanto ir specialios šturmo pajėgos. Visai realu, kad ši technologija įgalins patobulinti nematomų lėktuvų galimybes – jie taps nematomi ne tik radarams, bet ir fiziniams stebėtojams. Tą patį galima pasakyti ir apie „stealth“ tipo povandeninius laivus – šie neva galėsią nepastebimai manevruoti visai šalia priešo flotilės.

Bendrovės vadovo žodžiais tariant, labiausiai neįtikėtinai skamba, jog „Quantum Stealth“ medžiaga padengti tankai galės veržtis į priešo teritorijas nematant jų buvimo vietos – bus girdėti tik jų variklių ir pabūklų triukšmas.

„Maskuojamosios medžiagos „Quantum Stealth“ psichologinis poveikis priešo kariams yra tiesiog žudantis – jie nebeturės galimybės žinoti, kas ir kada juos stebi, kas ir kada į juos taikosi ir apskritai ar juos kas nors stebi ir į juos taikosi, ar jie nėra apsupti, - vardijo G. Krameris. – Kaip tu gali numušti priešo taikinį, jei jo nematai? Kaip apsiginsi nuo nematomo?“

Vaizdo siužetas 

(76)
(2)
(15)

Komentarai (22)