Artėja naujas karo etapas: į Ukrainą keliauja nauja ir itin pažangi Rusijos karinė technika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-11-19 14:14
Galetu ir NATO dislokuoti savo pajegu pratyboms, pasaudyti is artilerijos.
lucy 2014-11-19 15:13
Čia iš nuotraukos eina suprast jog tuo pačiu ruseliai dar ir parodą tų tankų surengė tiems žurnalistams parodyt ir vėliavėlėmis aptvėrė jog iš per arti nepafilmuotų? Nežinau visas pasaulis gyvena skaitmeniniame amžiuje, bet kas liečia Ukrainą tai viskas yra bobutė sakė lygio, ar tie žurnalistai yra tiek nubėdnėję jog kamerų neturi? Gi jei ten tiek viskas važiuoja, raketos skraido, tankai laksto ir vis daugiau ir daugiau tai tegul pripostina normalaus video ir foto gi geriau vieną karta pamatyti negu 100 kartų išgirsti. Nes manęs tokia rašliava nė kiek neįtikina iš tikro veikia priešingai netgi, dėl pastovios miglos pūtimo į akis. Ir PS redakcija, po kabučių yra nukerpamas tekstas.
Simplicity 2014-11-19 16:38
) Be to, neįmanoma pusę metų aktyviai kovoti tik su ta technika, kuri (tariamai) buvo palikta oficialiosios Ukrainos armijos. Žiūrint į vaizdo įrašus (PTP, 1, HTB ir pan.) kur sukilėliai varo salves iš gradų, ar per 5 minutes paleidžia dešimt šūvių iš granatsvaidžių, nesunku suprasti, kad visas tas gėris pas juos teka nuslūgstančia upe. (Apie tokius, gerokai žemiškesnius dalykus, kaip kuras technikai, atsarginės dalys, apranga ir maistas aš jau net nekalbu). p.s. Jei visas pasaulis yra supykęs ant Putino (G-20 pavyzdys), tai aiškiai parodo, kad didžiosios šalys yra įsitikinusios (ir turi svarių įrodymų) tuo, kad už Ukrainos separatistų kyšo seno lapino Putino ausys.
Shioks 2014-11-19 18:25
Tas tariamas pasaulis ir zino, kad Rusai siuncia ten samdinius ir technika, bet jie tuo paciu zino kas numuse malaizijos lektuva (arba turi itarimu su JAV specialiosomis tarnybomis sasaju) kad patys vakarai ivykde perversma Ukrainoje su JAV isakymu. Ukraina Rusijai yra buferine zona tarp rytu ir vakaru ir jei jos neliks (prisijungimas prie NATO ar stovejimas eilei) Rusijai iskyla gresme buti uzpultai. Rusija siaip sau nekariauja, ji nevykdo dolerio ekspansijos politikos. Laukiu kazkokiu tai argumentu kuriuos galesiu palydeti siek tiek gaivaus oro iputimu apie pasaulio realijas.
vanduo4 2014-11-19 18:51
Arns 2014-11-19 18:51
Simplicity, tavo teorija turi labai nemažai spragų, kaip kad pavyzdžiui Ukraina visuomet buvo karinių dalių sandėlis, jau nekalbant apie šaudmenis. Ir dabar savanorių būriai visiem iš eilės pasakoja, kad kartais kariauja jie su sukilėliais, už kelių kilometrų ukrainiečių reguliarioji kariuomenė su visa sunkiąja technika, bet neateina į pagalbą (šių įrašų net lietuvių kalba gali rasti, ypač toj serijoj, kur kalbino visus atvežtus gydyti iš Ilovaisko katilo). Atminkime kas dėjosi tarkim Afganistane, kai patys nemažai karių varydavo bizniuką parduodami naujausią techniką. O kur dar savanorių tvirtinimai, kad generalinio štabo planus sukilėliai kartais žino net geriau nei patys savanoriai? Kas ten ir kaip ten tikrai ne toks vaizdas paprastas ką pieši. Kažkokių lygiu Rusija vienareikšmiškai prisideda, tačiau oficialūs tikri na VBS šaltiniai, kaip kad NATO, nė iš tolo nepiešia lietuvių peršamo varianto, jog ten vien profesionalai rusų kariai.
lucy 2014-11-19 19:40
Vanduo nežinau iš kur trauki, kad Rusijos proganda nepasitvirtino. Taip vakaruose ji neveikia, nes esame glušinami vakarų propagandos, bet Rusijoje Rusijos propaganda veikia taip pat gerai kaip ir vakarų vakaruose.
sloggi 2014-11-19 20:10
Tai, kad patys ukrainos kariai sake ligonineje guledami, jog ateina saukimas pilieciui i karini ateit atsizimet ir ruostis tarnybai, nenori kariau mokek pinigus. Tai nenustebsiu jai ten is paciu ukrainieciu irgi "versla" zaidzianciu vietiniu nori pasipelnyt.
bahuriux 2014-11-19 20:26
Kas nori pulti ant rusijos ir kokio BB kazkam prireiktu ta daryti? Nu nebent Kinija pasiimtu sibira, o daugiau niekam ta rusija neidomi, kad tik tyliai butu savo vietoj, niekas netaikytu jokiu sankciju niekas neketintu uzpulti, visi mielai prekiavo su jais. O dabar patys pasisiukslino pasauliui, o labiausiai savo broliskai tautai. Idomu ten Luhanske, Donecke ir panasiai ar veikia vandentiekis, sildymas, yra duju, elektros, GSM tinklai? Jei taip tai pats laikas padaryti, kad viso to nebebutu. Su rusais geriausiai susitvarkyti rusiskom priemonem. O jei jiem permazai patogumu pasirodys, tegu 3,14zdina i rytus uz keliu simtu km, ten kur sviecia putino saule.
Simplicity 2014-11-19 20:54
Kaip tai, kas?! Pikti pindosai-amerikosai ir gėjai-liberastai iš Europos. Amerikosams reikia Rusijos turtų ir karo, kad nebankrutuotų, o gėjropiečiams reikia rusų vaikų, kad galėtų juos įsivaikinti ir tvirkinti. Na, o jei be sarkazmo, tai ta Rusija nafig niekam nereikalinga. Koks durnius galėtų norėti okupuoti atsilikusią trečiojo pasaulio šalį su milijonais tadžikų ir uzbekų nelegalų, banditaujančiu Kaukazu... Jei pasaulyje būtų įprasta fiziškai okupuoti šalis, tai Afrikos šalys jau senų seniausiai būtų kažkieno kolonijomis. Jei to nėra Afrikoje, tai nebus to ir Rusijoje, nes daug pigiau pirkti resursus iš čiabuvių už stiklinius rutuliukus, nei juos prausti, maitinti ir rašto mokyti.
Shioks 2014-11-19 21:11
Taip tam ir reikalinga Ukraina, kad butu buferine zona, tarp tavo sakomo Rusijos "rezimo" ir "vakaru demokratijos", kad vienas kitam i akis nelystu.
SaMaras 2014-11-19 21:20
jo... Šveicarijai jau seniai laikas susimastyti kas aplink jos sienas darosi ir vykdyti prevencinius smūgius kaimyninėse respublikose, jus šitiek aljansų apie ją kuriai šji nepriklauso.. o tai jau tiesioginė grėsmė..
Sljder 2014-11-19 21:25
Siūlau diskutuot taip - shioks - laisvas iškart, nes pasakymas kad JAV surengė Maidaną jau viską parodo (gal derėtų tamstai "priviet" sakyt, o ne "labas"?) Dėl kitos diskusijos, galbūt rusų karių Urkainoje ir nėra, Arns gerai pastebi, kad tvirtų įrodymų nėra ir čia jo argumentas stiprus. Net jeigu ir taip - karinė technika tikrai siunčiama (kartu su ja turi būti siunčiamas ir galintis apmokyti ja naudotis personalas), o tai lgiai toks pat nusikaltimas. Kas mane dar neramina, kad visa šita istorija rytuose nustumia dėmesį nuo okupuoto Krymo, taip leisdami rusams ten tik dar labiau įsitvirtinti...
Shioks 2014-11-19 21:26
Labai klysti, Rusija(SSR) buvo JAV priesininke neperseniausiai, dabar Rusijos galia ir itaka dideja pasaulyje. JAV nori likti pasaulio lyderio pozicijoje, bet tam pradejo kilti sunkumu, nes tokia valiuta kaip doleris arteja prie prarajos vis greiciau. 2010 metais berods, JAV vyriausybe atliko audita FED ir rado sokiu tokiu pazeidimu (FED privatus bankas, turintis teise spausdinti nieko nepadengtus pinigus) buvo pasigesta 16 trilijonu doleriu, visi sie pinigai buvo isdalinti uzdyka ivairiausiom finansinem institucijom be valstybes zinios. Dabartine JAV skola virsja 16 trilijonu doleriu. Reali dolerio verte nezinoma, o nustatoma is oro, pagal nauju pinigu poreiki. Paskutiniu metu sis poreikes pradejo kristi, nes BRICS salys pradejo atsiskaitineti nebe doleriais, o savo valiutom tarpusavyje.
Sljder 2014-11-19 21:31
Shioks 2014-11-19 21:36
Sulyciau apsiviesti tau daugiau . Pradziai pagauti pagrindus http://en.wikipedia.org/wiki/Covert_Uni ... ge_actions Poto paanalizuoti Arabu pavasarius ir galu galiausiai Ukrainos scenariju ir juos palyginti.
Shioks 2014-11-19 21:37
Oj ne tik nereikia, atsiversk 10 metu grafika ir zinosi tikslesne prognoze.
Sljder 2014-11-19 21:41
2003 kursas beveik identiškas šios dienos: https://www.ecb.europa.eu/stats/exchang ... sd.en.html 0,83 vs. 0,80 Ilgesnį laikotarpį rinktis tikrai ne argumentas, nes kuo toliau tuo daugiau faktorių kursą įtakoja. Pabrėšiu argumentuotų faktorių. Dabar tikrai laisvas.
bahuriux 2014-11-19 22:53
Drauge Shioks, ar tikrai pats tiki tuo ka rasai? Dar carine Rusija buvo okupavusi pribaltika ir vos ne visas visas kaimynines salis, po to ta pati padare pries 2PK jau komunistine rusija, dar jie uzpuole Suomija. Kiso nosi i Siaures koreja, Afganistana. Tieke tankus Sirijai, ar kam ten na kur puole ant zydu Sirija ir Egiptas berods, bet tankus muslimai prarado per savo pastovias pamaldas alachui, tiesiog zydai juos nuvare/pavoge, kol tie durniai meldesi, tada jau siunte tankus su rusu tankistais. Su Sirija cia ne anekdotas jei ka, nors situacija anekdotine. Ir siaip maziau samokslais tikek, daugiau juos tikrink. Jokia pasaulio valiuta popierine nera uztikrintos stabilios vertes per amziu amzius, tai tik banko popieriukas su nupiesta verte, na siais laikais tai jau ir nuliukai skaitmeniniai, cia tik pasitikejomo reikalas kiek stipri ir stabili ta valiuta yra. Gal manai kad rusijos rublis dengtas auksu ir stabilus? http://www.google.com/finance?q=rubltl& ... wAPBiYDQBg Gal rimtai geriau eik i delfi, ten bent kazkokia panasiu i tave dalis tau pritars, cia kaip matai ne.
zet 2014-11-20 03:39
to shioks ir kas sake, kad ukrainoje perversa surenge JAV ? speju putino televizija ? o baltijos saliu rankom apsikabinima irgi surenge JAV ? o gal Lietuvos zmones ? ir nori pasakyti kad JAV itakojo , kad mano tevai sausio dienomis stovejo su visais zmonem, tai irgi JAV nuopelnas ? O gal paciu zmoniu? Gal nereikia savo nesamoniu cia pilstyti, pats matai, kad nieks tavim cia netiki. Nu nesuprantu tokiu zmoniu....