„Nokia“ ėjimas žirgu: suomiai pristatė „Android“ planšetę (Video)  (9)

„Microsoft“ oficialiai atsisveikinus su „Nokia“ prekės ženklu, kompanija suskubo paneigti gandus apie mirtį: antradienį ji pristatė savo planšetinį kompiuterį „Nokia N1“, kuriame veikia „Android 5.0 Lollipop“ operacinė sistema. Tiesa, jis bus išleistas tik kitąmet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nokia N1“ taps tiesioginiu konkurentu planšetei „iPad mini“: įrenginys turės 7,9 colio įstrižainės ekraną, kurio raiška sieks 2048 x 1536 tšk. Be to, suomių planšetė bus pagaminta iš vientiso aliuminio korpuso. Ir tai dar ne visi panašumai: kamerų, mygtukų, net ausinių jungties išdėstymas šiame planšetiniame kompiuteryje itin primena „iPad mini“. Garsiakalbiai taip pat įmontuoti apačioje, o tarp jų įsitaisiusi C tipo USB jungtis, kuri išsiskiria tuo, kad laidą prie jos galima prijungti abiem pusėmis.

Nepaisant visų dizaino panašumų, suomių įrenginys yra plonesnis (6,9 mm) ir lengvesnis (318 g).

Techninės „Nokia N1“ detalės: 2,4 GHz keturių branduolių, 64 bitų „Intel Atom Z3580“ procesorius, 2 GB operatyviosios atminties ir 32 GB vidinės atminties. Jis turi dvi kameras – 5 mln. tšk. raiškos priekyje ir 8 mln. tšk. raiškos gale.

Įrenginyje veiks „Android 5.0 Lollipop“ variklis, tačiau „Nokia“ naudoja savo sukurtą unikalią aplinką „Z Launcher“.

Suomių kompanija žada gaminį į prekybą pirmiausia išleisti... Kinijoje. Jo startas numatomas kitų metų vasario 19 dieną (kinai tuo metu švęs Naujuosius metus), įrenginio kaina – 250 dolerių (neįskaičius mokesčių).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai (9)