Išradingumui ribų nėra: kaip sukčiai vilioja pinigus iš nepatenkintų WhatsApp vartotojų  (0)

Kibernetiniai nusikaltėliai pranešimų programėlės WhatsApp vartotojus priversdavo užsiprenumeruoti mokamas SMS tarnybas, žadėdami padėti išjungti indikatorių apie perskaitytą pranešimą, nors šios funkcijos išjungti nėra galimybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimai apie galimybę atjungti vartotojų kritikuotą funkciją sukčių buvo platinami per socialinius tinklus Facebook, Twitter ir kitas online tarnybas.

Vartotojai, kurie panoro išjungti žinučių perskaitymo indikatorių, turėjo paspausti sukčių pranešime esančią nuorodą. Viena iš jų nukreipdavo į interneto puslapį, kuriame pateikta forma, prašanti vartotojo įvesti savo mobilaus telefono numerį.

Palikę savo numerį, vartotojai vis tiek neatsikratydavo WhatsApp indikatoriaus, tačiau užsiprenumeruos brangiai kainuojančias SMS paslaugas. Panašūs pranešimai gali vesti ir į kitus kenkėjiškus puslapius.

Naujoji funkcija – perskaitytų pranešimų indikatorius (dvigubai žydra varnelė) – WhatsApp debiutavo lapkričio mėnesį. Viena pilka varnelė nurodo, kad pranešimas pateko į pranešimų serverį, dviguba pilka – į mobilų įrenginį, tuo tarpu dviguba žydra – vartotojas yra atidaręs WhatsApp langą.

Ne visi vartotojai patenkinti naujove, tačiau šiuo metu nėra galimybės šios funkcijos išjungti. Natūralu, kad tuo pasinaudojo sukčiai. Jiems pasireikšti erdvė yra labai didelė, kadangi WhatsApp vartotojų skaičius šiuo metu siekia apie 600 mln. žmonių visame pasaulyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)