Daugiau jokių juodųjų dėmių? "Jaguar" savo vairuotojams dovanoja 360° apžvalgumą (Video)  (0)

Tiesą pasakius, galas ne tik juodosioms dėmėms, bet ir "stoikėmis" vadinamiems automobilio langų ir stogo statramsčiams, už kurių kartais taip meistriškai sugeba pasislėpti pėstieji, dviratininkai ar kiti eismo dalyviai. "Jaguar" vairuotojams jie kelio nebeužstos – sėdintieji automobilio salone galės mėgautis panoraminiu 360° apžvalgumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujuose "Jaguar" automobiliuose bus įrengta tokia vaizdų fiksavimo ir transliavimo sistema, kad minėti statramsčiai taps "permatomi", priekinio lango stiklas bus toks išmanus, kad ne tik įspės vairuotoją apie artėjančią kliūtį, bet ir ją parodys. Tokią technologiją ateityje į savo automobilius ketina diegti britų koncerno "Jaguar Land Rover" inžinieriai.

Savaime suprantama, automobilio kėbulas bus nusagstytas miniatiūrinėmis tiesiogiai transliuojančiomis vaizdo kameromis – transliacijos bus vykdomos, pvz., ant langų statramsčių, tad jie taps savotiškai "permatomais", t.y., vairuotojas matys už jų vykstančių vaizdų projekciją. Beje, vaizdo sistema stengsis būti tokia išmani, kad reaguos ir į vairuotojo galvos ir pečių judesius.

"Mūsų siekiamybė – mažinti avarijų skaičių keliuose ir gerinti vairavimo mieste sąlygas, - pabrėžė minėto koncerno Tyrimų ir technologijų direktorius Wolfgangas Epple. – Mūsų inžinieriai šį produktą kuria siekdami pagerinti apžvalgumo sąlygas automobilio salone. Mums svarbu, kad vairuotojas gautų svarbiausią informaciją, o ji jį pasiektų laiku. Jei vairuotojas galės neatitraukti akių nuo kelio, o priekiniame stikle informacija jam bus teikiama neblaškančiai, jis galės priimti geresnius sprendimus – taip pat ir pavojingose situacijose."

"Jaguar Land Rover" apžvalgumo sistema "360 Virtual Urban Windscreen" vairuotojui padės ne tik stebėti kelio aplinką, bet ir orientuotis kelionėje, t.y., teiks navigacines paslaugas. Taip pat sistemoje turėtų būti diegiama sekimo paskui vadinamoji "sek paskui mane" navigavimo funkcija: ant priekinio stiklo atsiras kelią rodantis virtualaus automobilio siluetas, paskui kurį vairuotojui bus galima sekti. Taip bus galima kelionės tikslą pasiekti trumpiausiu ar vaizdingiausiu maršrutu, išvengiant spūsčių ir pan. Ši funkcija sufleruos vairuotojui ne tik gatvių, bet ir šalia gatvės veikiančių įstaigų pavadinimus.


(19)
(11)
(8)

Komentarai (0)