Rusijos karybos ekspertas: „nors Lietuva maža, bet jos specialiosios pajėgos – labai pavojingos Rusijai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2015-01-17 08:41
Gerai, kad dar neparašė, kad Landsbergis Rusijos kolūkius griovė. Įdomu kaip elgtus rusai Lietuvos armijoje konflikte su Rusija? O kas būtu Latvijoje? Man įdomu, kodėl nėra į gynyba įtrauktas užsienio AE puolimas?
Arns 2015-01-17 10:56
čia jau teroristinis veiksmas, kurio gali griebtis tik desperatiški žmonės. Nekalbant, kad tokie objektai nėra lengvai užpuolami, būtent todėl iki šiol teroristai mieliau kokią bombą sprogdina, į kokią redakciją atvyksta pašaudyti, o ne šturmuoja atominę elektrinę.
vladas34 2015-01-17 11:09
(T) tu klisti del lanzbergio jis nieka negriove 1faktas- pasiekus nepriklausomibe buvo pakeistu daug istatimu kel ko kalti buvo patis zmones del kolukiu griuties 1-zmonem atideve zemes seneliu ir tevu priklaususiuos. 2- del trukumo zemes kur zmonem priklause miestuose atidave uzmiesti is valstibes rezervu. 2faktas- zmones sugriove ka CCCP buvo sukurusi (Lietuviai) ir dabar verkslenat oi kaip jum gerai turit zemes ir t.t. ir panasei. tos zemes yra ir dabar tik pirkit ja jei zinosit kur padeti, dirbti, ir isnaudoti ja reikia o ne apleisti ir dziunglem apzeldinti
Bagai 2015-01-17 11:31
Straipsnis manau patiems rusams skirtas gazdinti... Ziurekit koks pavojingas NATO blokas kad net mazyte salis gali pridaryti tokios siaubingos zalos, todel negalim taupyti kariuomenes saskaita atejusios krizes laikotarpui.
woozyy 2015-01-17 12:15
Jei ką, tai musu spec. Pajėgos tikrai pavojingos priešui. Jos stipriai paruoštos visapusiškai. Yra ko rusam tikrai bijoti. Ir juk ne kiekis svarbu, o gera strategija ir pasiruošimas viskam. Reikia priešą sutrikdyti ir sukelti sumaištį jo viduje. O tai Lietuvos spec. Pajagos tikrai galetu.
Bobinux 2015-01-17 12:25
Yra tam tikra riba, kuomet kokybe atremia kiekybe, bet taip, faktas, kad turim labai net kokybiskas spec. pajegas. Juolabiau ir kariuomenes reikalavimai auksti, palyginus su USA spec pajegu treniravimusi, kiek teko matyto video, spaudos ir pan., tai is dalies atitinka vos ne musu kariuomenes standartus. Kartele turime uzsikele, tik klausimas, iki kokio lygio pajegtume sekmingai dalyvauti asimetriniame kare (turint omenyje, jeigu mus pultu, tai kovotoju kiekiai, bent pradzioje, gerokai skirtusi), ko realiai nesinoretu zinoti, nes tik realioje situacijoje tai butu galima zinoti. Labai Sveicarijai galima pavydeti, del ypatingai nuostabiu galimybiu ginyboje.
Mbucks12 2015-01-17 12:35
Nesvaik su savo "video". Paklausk kartu Afganistane tarnavusių Lietuvos karių, jei tokių pažįsti. Amerikiečių kariai geriausiai paruošti.
Nojus 2015-01-17 13:25
Sutinku:geras pasiruošimas+gera taktika+gera strategija gali pridaryti agresoriui žalos santykiu 1:20.Svarbiausia nesitelkti į dalinius,o veikti mažomis taktinėmis grupėmis pasaloje.Naikinti efektyviausia kolonose tiltų prieigose.Pasalas išdėstyti šachmatine tvarka.Naudoti "Grom" ir snaiperių šautuvus.Taip pat priešlėktuvinę nešiojamą ginkluotę.Sunkioji ginkluotė -gelžiniai karstai.
Nojus 2015-01-17 13:31
Taigi."Aitvarai" būkite budrūs.Nenustebčiau,kad rusų šnipai jau žino Jūsų namų adresus.Siūlau reguliariai keisti gyvenamąją vietą be registracijos.
lucy 2015-01-17 14:44
Nemanau jog straipsnis skirtas pagąsdinti rusus, greičiau tiesiog pakelti moralę lietuviams. Realiai spec pajėgos prieš armiją nieko nepadarytų ir rusams tiesiog reiktų peržygiuoti Lietuvą, jei stiprios pagalbos iš užsienio nesulauktumėm.
sloggi 2015-01-17 15:26
Vis dar vyksta verbavimas i kariuomene, yra daug laisvu vietu. Straipsnis manau ir skirtas.
Hmz 2015-01-17 16:49
Įprastinio karo atveju - taip. Tačiau koloradinio karo atveju reikalinga ne didelė karinė jėga, o visų pirma gera karinė parengtis ir greitas reagavimas.
kiesza 2015-01-17 17:25
Prisiminus istoriją rusų nesugebėjo sustabdyti nė geriausi to meto pasaulio kariai priklausę SS divizijoms, jie buvo ginkluoti smarkiai modernesniais ginklais nei raudonarmiečių, bei turėjo keleriopai didesnę patirtį kovose, bet kaip žinoma, netgi tokia persvarai vokiečiams nepadėjo prieš neišsenkamas maskolių gretas, taip, kad ir šių dienų konflikte gyvoji jėga būtų pagrindinė jėga. Manau pradedant diskusiją kaip pasibaigtų Lietuvos ir Rusijos konfliktas pakanka žinoti 2 skaičius 3mln. prieš 145 mln..
immortallt 2015-01-17 17:49
Jo, turbūt nieko bendro su vokiečių pralaimėjimo neturėjo kariavimas dviem frontais.
Kirtiklis 2015-01-17 18:35
Ne 2 frontais o visais 3 frontais.
woozyy 2015-01-17 18:59
Čia puse už rusus eina tai logiškai nemasto. Kalba daugiau nei 70m faktus kurie dabar nieko nereiškia. Seniau rusijoj kare reikėjo klusnaus buko kario, jei nebuvo bukas ir klusnus tai armija padarydavo. Duoda šautuvą ir bėk šaudyti. Dabar kare tai butu tik mėsa patrankom. Matom Ukrainos padėti. O ten kariu santykis į rusu puse, technika į rusu puse, o nukauna daugiau kariu Ukraina. Visi matome ką reiškia geresnis pasirengimas. Ir be to Lietuviai esam, bukim patriotiškesni, palaikykim savus.
Arns 2015-01-17 19:16
woozy, gal jau nebesižemink teikdamas tokius teiginius. Jei Rusija pasiųstu nors vieną pulką savo karių su savo turima technika, tą ką dabar rodo Ukraina, būtu net Ilovaiskas, o kažkas baisiau. Elementariai, NATO vienu metu veikiančių sukilėlių priskaičiuoja iki 15 tūkstančių, Ukrainos karių skaičiuojama su mobilizacija dabar "tik" 250
007 2015-01-17 21:16
Gebėjo, bet kada dauguma antinacistai, ekonomiškai stiprūs, žmogiškieji resursai dideli, kada atsidaro antrasis frontas, nuolatinis karinės technikos tiekimas iš vakarų pusės, tai anksčiau ar vėliau Vokietija turėjo palūžti. O prisiimti visą garbę vien sau kažkaip "nachališka", ypač kada pradžioje buvo stumdoma tos pačios spalvos šachmatai kartu su vokiečiais. Paprasčiausiai jėgų pusiausvyra buvo sąjungininkų pusėje. Tas ir lėmė Vokiečių pralaimėjimą. Kas liečia gynybą, visada lengviau, kada turi geografinį pranašumą. Vokiečiai tokio apskritai neturi. Na nebent reiktų gintis nuo Italų, Balkanų valstybių ar Skandinavų. Tai kalnai ir jūra būtų jiems palankūs geografiniai barjerai. Bet realistiškai mąstant, tokia šalis dviem frontais kariauti negali arba gali tik ribotą laiką. Tą parodė tiek pirmasis, tiek antrasis pasauliniai karai. Be abejonės, nuvertinti Rusijos negalima. Karinis potencialas yra milžiniškas. Bet, sąlygos ne tokios kaip prieš gerus 70-80 metų. Ir, nors manau, kad nebūtų didelių vilčių mums atsilaikyti prieš Rusiją, agresijos atveju (nekalbu apie žalių žmogeliukų trainiojimąsi), tačiau viskas prasidėtų tikrai ne nuo karinio konflikto. Įvairios provokacijos, propaganda, spaudimas, pastangos sukiršinti žmones tarpusavyje, su politikais, su mažumomis ir t.t. Štai kas mano manymu būtų koziris. O po to jau, kitos sąlygos, kada šalis susiskaldžiusi. Lengvai viską pateisinti galima invazijos atveju. 60 proc. tiesos, 20 proc. melo ir 20 proc. ginčytinos informacijos ir žmonės nebežinos kuo ir tikėti. Ypač toli gyvenantys. Sakys, taigi Lietuva tokia kaip valstybė niekada net neegzistavo. Iš pradžių buvo prie lenkų, paskui prie rusų, vokiečių tada vėl rusų ir prieš keliasdešimt metų sugalvojo, kad bus laisva šalis. Ten daug rusų gyvena, o dar daugiau Rusiją palaiko, nes lietuvių valdžia neteisėta, vagia ir t.t. ir laikui bėgant pamirštų kas ten per Lietuva kažkada tai buvo. Vienas kitas tokio tipo žmogus kaip Arns (neįžeidžiant) gerai patampęs faktus į savo pusę galėtų dalį įtikinti, kad Lietuva net neturi teisių egzistuoti. O jeigu tą patį per tą patį 10-20 metų tai ir visas pasaulis atsimintų tokią valstybę jau tik istorijos vadovėlį atsivertęs.
Skeleton 2015-01-18 00:37
Jeigu tiki kad keli tūkstančiai "prastai ginkluotų" "sukilėlių" apsupinėjo ištisas motorizuotas brigadas ginkluotas senstelėjusiais sovietiniais bet dar visai veiksmingais tankais, artilerija, šarvuočiais... Ir dar stepėje kuri lygi kaip stalas, nėra absoliučiai jokių gamtinių kliūčių ir apsupamieji gali veržtis iš apsupimo BET KURIA kryptimi... Tai nėra čia ko ir diskutuoti su tamsta.
Arns 2015-01-18 02:09
Skeleton, šiaip jau ir stepės kiek kitoje vietoje nei vyksta mūšiai ir galų gale pasiskaityk pačių ukrainiečių karių atsiliepimus, patys pripažįsta jog daugelis mūšių kuriuos ukrainiečiai laimėjo toli gražu ne su kareiviais kovojo, o su eiliniais sukilėliais, ir tik kart nuo karto sutikdavo kažką su rimtesniu kariniu pasirengimu, tad nestodavo į mūšį arba jau jis būdavo kitokio pobūdžio. Su apsupimais irgi, jei tikėsim "savanorių batalionais" tai ne kartą ypač vasaros pradžioje jie (pėstininkai) kaudavosi, o už kelių kilometrų stovėdavo Ukrainos armijos tankai ir artilerija, bet nė nevykdavo į mūšius. Ar čia (beje publikuota ir Lietuvoje, net pasakota kelių atvežtų gydytis, tad tiesiogiai matėm žmones kurie pasakojo ir žinom žurnalistus kurie uždavinėjo klausimus, tad trečiojo šališkumo kaip ir nėra) anot tavęs pasakos? Jei tikėsim, kad taip buvo, tai toli gražu nuo to tavo piešiamo vaizdo jog laisvai Rusijos armija važinėja su savo technika ir kariauja bei žinoma palaikant woozy visiškai beviltiškai gauna į kaulus...