Svaiginanti sėkmė: iPhone pardavimai viršijo visų laikų rekordus  (44)

Kompanija Apple pranešė, kad per 2014 m. paskutinį ketvirtį pardavė rekordiniškai daug – net 74,5 mln. – išmaniųjų telefonų iPhone. Kartu buvo paskelbta apie milžinišką ketvirčio pajamų ir pelno lygį – atitinkamai $74,6 mlrd. ir $18 mlrd.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasiekti rezultatai reiškia, kad kiekvienai Apple akcijai pelnas siekia 3,06$. Tai yra net 30% daugiau, nei per tą patį ketvirtį prieš metus. Palyginimui: 2013 m. paskutiniame ketvirtyje uždirbta 57,6 mlrd. $ pajamų ir 13,1 mlrd. $ pelno (2,07$ vienai akcijai).

Parduota 21,4 mln. planšetinių kompiuterių Apple iPad, o tai yra šiek tiek mažiau nei planuota (21,5 mln.). Prieš metus buvo parduota 26 mln. iPad.

iPhone pardavimai nebuvo ta viena priežastis, kodėl Apple pajamos ir pelnas pasiekė naujas aukštumas. Kompanija pranešė, kad visų laikų rekordus mušančius kompiuterių Mac (5,2 mln. vienetų) pardavimus, taip pat gerokai ūgtelėjusias pajamas iš App Store.

Kitame ketvirtyje Apple tikisi gauti nuo $52 mlrd. iki $55 mlrd. pajamų. Kompanijos valdyba teigia, kad puikūs ketvirčio rezultatai leis kaip dividendus išmokėti po 0,47$ kiekvienai akcijai.

Beje, ketvirčio ataskaitai skirtoje konferencijoje Apple vadovas Timas Cookas pranešė, kad firminio išmaniojo laikrodžio pardavimai prasidės balandžio mėnesį. Tai reiškia, kad debiutas įvyks vėliau, nei tikėtasi (anksčiau buvo kalbama apie kovo mėnesį). Vėlavimo priežastimi galėjo tapti itin trumpas baterijos darbo laikas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (44)