Pentagonas: jei nenorime, kad mus pralenktų Kinija ir Rusija, turime eksperimentuoti ir imtis karinių žaidimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

uodas 2015-01-30 10:16
" sumanymą dėl ilgalaikių projektų, kurie lems, kad JAV neatsiliks nuo savo potencialių priešų" - gal turejo skambeti - ".. kurie lems, kad potencialūs priešai nedasigins JAV, bent per puse, jos esamos jėgos" bet malaciai - jie vis ieško būdų, kaip save motivuoti, ginkluotis toliau, kaip dar nugrežti biudžetą papildomai pritariant JAV visuomenei, kai visas žemės rutulys seniai nuo jų beviltiškai atsilikęs.
Ernestass 2015-01-30 11:16
Aš dar prisimenu kaip visi šaipėsi iš Rusijos karinių pajėgų modernizacijos programos. Vos įpusėjus jai jau netgi oficialus tonas visiškai pasikeitė, tačiau vargu ar kas tą pastebės. Juk akivaizdu, kad Rusų karinė technika yra labai kompetetyvi rinkoje ir čia turėtų būti tiktai laiko klausimas kada būtų visų suprasta, kodėl Europiečiams taip sunkiai sekasi stumdyti savo neva technologiškai pranašesnę įrangą rinkoje.
hamann 2015-01-30 11:33
aaha..
shift 2015-01-30 11:49
Pas rusus tik tam tikros pavienės sritys yra konkurencingos. Kai tuo tarpu JAV kariuomenė puikiai sustyguota kiekviename žingsnyje: taktiniai veiksmai, ryšių technologijos, palydovinė informacija. Visos armijos grandys tarpusavyje tampriai surištos - nuo pėstininkų iki tarpkontinentinės aviacijos. Žinant kokie rusai yra chalturščikai, netikiu, kad jie kada nors pasieks tokį technologinio organizuotumo lygį. Vien jau elitinio JAV kario ekipiruotė pilna elektronikos kainuoja 100.000 USD, manau kad rusams dar negreit bus įperkamas toks lygis. Žinoma, jautriausias klausimas išlieka branduoliniai ginklai.
sloggi 2015-01-30 12:13
BKM`o metu gerai pasake, "neduok dieve ta elektronika sustreikuos ir zmones pasiklys mieste" tokios tokeles. Elektronika tikrai nera iseitis kare, ypac kai ja galima uzlaust. Jau Iranas ar kas ten viena bepiloti nutupde amerikos kiek pamenu ne ?
lucy 2015-01-30 12:35
Jei aš būčiau rusas ir žygiuotų link manęs tokia pilna elektronikos armija, paleisčiau emp bombą tada visa jų elektronika su visais dronais užsilenktų ir tada sau ramiai su kalašnikovais juos iššaudyčiau. Nemanau jog JAV apie tai nepagalvojo nemanau jog ir Rusija apie tai nepagalvojo, greičiau visi tie E-kariai tinka kovoti su visokiais arabais, kurie neturi nieko mandresnio.
immortallt 2015-01-30 13:26
Ypač sustyguota gerai komunikacija ir naikintuvų numušinėjimas. Savų Užlaušit elektroniką ir su kalašais įveiksi Ne esmė kad likusių ginklų nuotolis daug didesnis, ką jau kalbėti apie tikslumą ir back-up systems. Negana to, pirma iškepsi savo pusėje visą elektroniką - jokio radio ryšio. Negana to, kol kas dar EMP gan dideli įrengimai, jei nori mūšio lauko sąlygomis kažką padaryti. Kadangi mūšiai nebevyksta apkasuose, o miestuose, tai jei bandai užimti - nieko nepaliksi verta, ką imti, o dar ir sukelsi kokia katastrofą, kai gamyklos įrengimai ar talpyklos išlėks. EMP rimtas ginklas, bet ne beatodairiškai naudotinas, kaip ir branduolinis. P.S. kažin vakarų pasaulio karinė elektronika neekranuojama?
vytautas50 2015-01-30 14:30
Rukis 2015-01-30 16:11
Tik kažkodėl tokia stipri valstybė kaip Irakas, savu laiku, nesugebėjo 'užlaužt' JAV elektronikos ir pasikrovė nuo jos malkų. Ir iš vis jūs galvojat, kad kariuomenė su didžiausiu finansavimu žemėje neturi plano B? C, D, E, F, G... plano dėl pakrikusios elektronikos ir ryšių? Ar jūs rimtai su tokiu mažu IQ, kaip ir dauguma tų BKM'o instruktorių, kad to nesuvokiat? Tas bepilotis lėktuvas pats sugedo, nors aišku Iranas paskelbė kad tai jų darbas. Logiškai pagalvok, Iranas nesugeba savo branduolinės programos sistemų apgint nuo kibernetinių atakų, tai ką jau kalbėt apie 'nuhakinimą' bepiločio lėktuvo.
lucy 2015-01-30 16:46
Branduolinio užtaiso susprogdinimas atmosferoje realiai užgesintų visą elektroniką pusėje Europos, nežinau kiek ekranavimas padėtų. Pasiskaitinėkit jei kam įdomu apie EMP bandymus šaltojo karo metu bandė JAV bandė ir USSR, tais laikais elektronika nebuvo tokia jautri ir tai viskas sukepdavo(net kelio apšvietimo lempos). Tik norėjau pabrėžt, kad visi tie išmanieji dronai, šautuvai ar dar kas tenneturi savų minusų.
sloggi 2015-01-30 23:42
As nieko ir nesakau, kad jie neturi kitu planu kaip pasiekt tiksla, bet didziuotis mandria elektronika katra galima nulauzt/uzlaust tai.. Kitaip sakant jai yra technologija apsisaugot kazkoki tai privatu rysi nuo isilauzimu, tai visad bus technologija/technika kaip ta sistema apeit/pralaust.
Ernestass 2015-01-31 01:32
Ironiška, kad paminėjau naujos kartos šarvus bei ginkluote. Rusija jau yra ją sukūrę, paprasta, egronomiška bei efektyvi. Gali pažiūrėti atsiliepimus jos čia: http://www.washingtontimes.com/news/201 ... /?page=all Rusijos ginkluotės nusisekimas aiškiai yra matomas iš jų ginkluotės sėkmės. Rusų ginklų eksportas stipriai auga ir vejasi USA. Nors Rusija dar labai toli bendra parduodamu ginklų suma, jų parduodama gausa jau seniai ir gana stipriai lenkia Amerikiečius. Tai didele dalimi yra dėl vakarų degraduojančios gynybos industrijos. Susidarę monopoliai, lobizmas bei brangstanti technika yra pasiteisinimas lupti iš valstybių kuo daugiau. Dėl to vakarai patyrę drastišką kainų šuolį, dažnai priverčiantį įranga brangti dvigubai. Dėl to dabar ir turime tai, kad T-90MS tankai yra dvigubai ar net trigubai ar keturgubai pigesni už alternatyvas. Ši tendencija išlieka visoje gynybos srityje. Vakarai padare didžiulę klaidą nusileisdami privatininkams diktuoti kainas. Amerika nebankrutavo per antrąjį pasaulinį būtent todėl, kad kompanijoms buvo uždrausta nustatyti savo ginkluotes kainas, be stiprios rankos dabar ir gaunamos tokios nesąmonės: http://www.economist.com/node/16886851 http://www.theatlantic.com/magazine/arc ... nc/308342/ http://en.wikipedia.org/wiki/Stryker#Cost http://en.wikipedia.org/wiki/Arms_indus ... _exporters P.s: informacijos daug, tačiau norintiems sužinoti daugiau rekomenduoju bent akimi pramesti pagrindinius dalykus. Vos ne kiekvienas mano teiginys paremtas pačia vakarietiška spauda todėl nemanau, kad kils problemų dėl mano objektyvumo.
Rukis 2015-01-31 01:33
Niko 2015-01-31 14:58
Ne vieno dešimtmečio Rusijėlei reiktu, norint pasivyti JAV (aišku, jei jav nustotu investuot į karybą). Nėra čia net ko lyginti, rusijelė maža vargana valstybėle, su valdžia, kuri nepuldinėja svetimų teritorijų ir nežudo žmonių, rusija kurkas daugiau pasiekt galėtų.
HiTech 2015-01-31 22:28
Toks jausmas, kad ruskeliai žvalgybą atlieka tik su žiūronais, o į karą eitų tik su kalašnikovais, todėl jokie EMP jiems nebaisūs, negana to, dar juokiasi iš vakarų pasaulio, kad turi labiausiai pažengusią ginkluotę. Tiesiog absurdiška. Esmė tame, kad pačių kariniai laivai ne irklais varomi, raketos ne kaip patrankos kurioms tik fakelo reikėdavo, kad iššautų. Lėktuvai pas jų irgi su elektronika, o ne sklandytuvai. Tankai taipogi ne metalinės skardinės arklių traukiamos. Ruskiai ne ką mažiau priklausomi nuo elektronikos nei visas likęs pasaulis, tik skirtumas, kad vakarų elektronika daug geresnė. O jei vistik pasaulyje drioksteltų didžiulis EMP įtakotas saulės ar žmogaus, ir visų elektronika išeitų šaibom, tai manau ES su USA kurios populiacija 800+ milijonų gyventojų, nesunkiai įveiktų 143 milijonus gyventojų turinčią Rusiją. Tik klausimas ar tada išvis kasnors bekariautų, nes žlugtų civilizacija,nebent pavieniai individai, dėl sumedžioto šerno peštusi. P.S. Turbūt, dar tada, kai pagrindinis ginklas buvo pagaląstas, pailgas metalo gabalas, žmonės irgi sakė, kad užsikirtus tiems jūsų šautuvams, mes jums galvas visiems nukaposim, bet matom, kad vistik to nenutiko. Taip ir dabar - sugedus jūsų prašmatniai elektronikai, mes jus visus su kalašais išguldysim... Sėkmės ir toliau gyventi svajonių pasaulyje.