Pentagonas: jei nenorime, kad mus pralenktų Kinija ir Rusija, turime eksperimentuoti ir imtis karinių žaidimų  (15)

Pentagono vadovo pavaduotojas Robertas Workas paragino NATO sąjungininkes investuoti į ateities ginklus. Tam reikia drąsių sprendimų, kurie leistų išlaikyti persvarą prieš itin sparčiai šioje srityje besivystančias Rusiją ir Kiniją, rašo wyborcza.pl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ teigimu, R.Workas taip pat sakė, kad Pentagonas turi naują planą. Kalbama apie Inovacinės gynybos iniciatyvą (Defense Innovation Initiative) ir atskirą sumanymą dėl ilgalaikių projektų, kurie lems, kad JAV neatsiliks nuo savo potencialių priešų.

„Turime bendradarbiauti, koordinuoti mūsų darbus ir nevėlinti projektų. Taip pat didinti nišinės produkcijos gamybą, kurti inovatyvias technologijas. Turime eksperimentuoti ir imtis karinių žaidimų“, – teigė R.Workas spaudos konferencijos metu.

Jis pabrėžė, kad sąjungininkai privalo įvykdyti rugsėjį duotus pažadus, tai yra šalys turi skirti 2 proc. BVP krašto gynybai. Be to, privalu plėtoti bendradarbiavimą tarp NATO ir Azijos bei kitų regionų, tai būtų suplanuotos misijos, investicijos ir naujos ginkluotės programos.

Susirūpinimas kitų NATO šalių gynybos išlaidomis tapo vienu iš pagrindinių klausimų planuojant 2016 metų Pentagono biudžeto planu. Šiame plane, kuris Kongresui pristatytas pirmadienį, paliesti tokie projektai kaip galimybės išplėsti investicijas branduoliniam ginklui, kosminės erdvės kontrolei, priešraketinėms ir kibernetinėms gynybos sistemoms, taip pat – jūros laivyno ginkluotė.

R.Workas pridūrė, kad projektai turi sietis su realia grėsme iš tam tikrų regionų ir suteikti darbo komercinėms struktūroms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: