Parodyta, kaip lengvai galima įsilaužti į BMW (Video)  (0)

Šiuolaikinių automobilių jau nebeįmanoma įsivaizduoti be įvairių elektronikos sistemų, kurios ne tik tarnauja kaip navigacija ar multimedia centras, tačiau ir kaip parkavimosi asistentas, o kartais apskritai pakeičia vairuotoją, važiuojant greitkeliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik panašus „intelektualumas“ šiandien gali tapti lazda su dviem galais, kadangi automobiliai tampa bejėgiai prieš kibernetines atakas. Eiliniu pavyzdžiu tapo pranešimas apie sistemos Connected Drive pažeidžiamumą, kurį rado vokiečių automobilininkų klubas ADAC.

Teigiama, kad saugumo sistemos spraga leidžia pasinaudoti išmaniuoju telefonu ir nuotoliniu būdu atidaryti svetimo BMW automobilio duris, nepaliekant įsilaužimo žymių. Žinoma, tai dar nėra nuvarymas, tačiau leidžia pavogti kažką vertingo, esančio automobilio salone.

Dėl pažeidžiamumo turėtų nerimauti maždaug 2,2 mln. BMW automobilių savininkų visame pasaulyje, kurių transporto priemonėse įdiegta sistema Connected Drive. Analogiška „skylė“ rasta kai kuriuose Rolce Royce modeliuose, penkių ir trijų durų Mini hečbekuose (pilną sąrašą galima rasti šiame puslapyje).

Kompanija BMW gana skubiai išleido atitinkamą atnaujinimą, kuris sustiprina šifravimo sistemą ir neleidžia lengvai perimti tarp Connected Drive ir BMW serverių cirkuliuojančių duomenų. Atnaujinimas pradėtas platinti sausio 31 d. Negavus atitinkamo saugumo atnaujinimo, reikėtų kreiptis į oficialius BMW atstovus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(10)
(5)

Komentarai (0)