„Bugatti Veyron“ eros pabaiga: parduotas paskutinis superautomobilis  (0)

„Volkswagen Group“ koncernas pardavė paskutinį – 450-ajį – „Bugatti Veyron“, taip užbaigdamas šio išskirtinio superautomomobilio erą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutiniuoju automobiliu tapo „La Finale“ pavadinta „Grand Sport Vitesse“ versija nudengiamu stogu, turinti 1200 AG variklį. Šis modelis bus demonstruojamas kitą savaitę Ženevos automobilių parodoje.

Kiekvienas iš 450 „Veyron“ vidutiniškai parduotas už 2,3 mln. eurų.

2005-aisiais debiutavęs „Veyron“ buvo kuriamas kaip automobilis, galintis važiuoti greičiau nei 400 km/val., tačiau jis turėjo būti ir stilingas bei patogus kelionei į operą.

„Beprecedentis automobilių istorijos skyrius pasiekė aukščiausią kulminacijos tašką. Net ir prabėgus 10 metų nuo debiuto, „Veyron“ išlieka unikalus daugeliu aspektų“, – tvirtina „Bugatti“ prezidentas Wolfgangas Duerheimeris.

Paskutinį „Veyron“ įsigijo neįvardijamas klientas iš Artimųjų Rytų. Daugiau nei pusė visų šių superautomobilių buvo parduoti Europoje, o ketvirtadalis – JAV.

Praėjusių metų pabaigoje pasirodė neoficialios informacijos, kad „Bugatti“ ruošia „Veyron“ įpėdinį ir renkasi iš trijų koncepcijų. „Volkswagen“ grupės dizaino vadovas Walteris de Silva yra sakęs, kad naujasis „Bugatti“ bus tiesiog „menas“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(28)
(5)
(23)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: