„Kyocera“ naujiena – išmanusis telefonas su saulės baterija  (4)

„Kyocera“ į Barselonoje vyksiančią parodą „Mobile World Congress“ (MWC 2015) atveš apsaugotą išmanųjį telefoną, kurio ekrano modulyje bus integruota saulės baterija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad į aparate naudojamas specialus skydelis „Wysips Crystal“, kurį pagamino bendrovė „SunPartner Technologies“. Ši, ant ekrano dedama, foto elementų plėvelė yra apie 0,5 mm storio ir turi iki 90 % skaidrumą, todėl nepablogina vaizdo kokybės ir matymo kampų rodiklių. „Wysips Crystal“ yra pajėgus gaminti iki 5 milivatų vienam kvadratiniam centimetrui jo paviršiaus. Be to, elektros energijos gaminama esant tiek natūraliai, tiek dirbtinei šviesai, todėl išmanusis telefonas gali savaime pasikrauti, kada yra šviesoje. Tai reiškia, kad esant nedideliam naudojimo intensyvumui, prijungti prie elektros tinklo jį reikės tik kartą per kelias dienas ar net savaites.

Kaip telefono su integruotu saulės energijos kolektoriumi pagrindas panaudotas 2013 metų „Kyocera“ modelis „Torque“ su 4 colių 800 x 480 pikselių raiškos ekranu, 1,2 GHz dažnio dviejų branduolių „Qualcomm Snapdragon S4“ procesoriumi ir 1 GB operatyviosios atminties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(21)
(1)
(20)

Komentarai (4)