Filmas vakarui. Energetinė saulės revoliucija - čia ateina saulė (Video, EN)  (0)

Filmas apie saulės vietą energetikos rinkoje bei su šia energetika susijusias naująsias technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Energetikoje intensyviai naudojama nafta, dujos, akmens anglis ir tuo pačiu keliamas pavojus aplinkai. Ši konvencinė energetika tvirtai susijusi su verslu ir politika. Tad netrūksta nuomonių, jog būdama monopolinė, ji aktyviai priešinasi naujų energijos rūšių įsitvirtinimui rinkoje.

Saulė yra galingiausias atsinaujinančios energijos šaltinis Žemėje. Norint panaudoti šią energiją mokslininkai kviečia ženkliau investuoti į šiam tikslui pritaikytas technologijas. Kai kurių šalių vyriausybės, pvz. Vokietija skatina gyventojus naudoti saulės energiją įsirengiant nedideles jėgaines individualiuose namuose ir subsidijuoja jų įrengimą. Ispanijoje saulės energetika taip pat užima deramą vietą. Indija turi didžiulius saulės energetikos poreikius ir ženkliai investuoja į jos plėtrą.

Filme pabrėžiama tai, kad saulės energetikos plėtra skatina naujų idėjų ir naujų technologijų atsiradimą, taip pat naujų darbo vietų kūrimą.

Šiai energetikos šakai palankios Šiaurės Afrikos, ypač Jordanijos vyriausybė. Inicijuojami tarptautiniai saulė energetikos projektai tarp Europos, Šiaurės Afrikos ir Vidurio Rytų.

Filmas skatina domėtis atsinaujinančiais energijos šaltiniais ir gali būti naudingas studijuojančiam jaunimui, verslininkams ir visuomenei.

Filmo pavadinimas anglų kalba: Solar Power Revolution - Here Comes The Sun -- Documentary

Filmo trukmė: 48 min.

Žanras: dokumentika, 2012 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai (0)